Pita (suchá obilná placka)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Butty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička sůl
    • 400
      g celozrnná mouka můžeme smíchat v poměru 1:1 s pšeničnou moukou hladkou nebo ovesnou, kukuřičnou či žitnou
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a s vodou vypracujeme těsto. Vodu přidáváme pomalu, těsto musí být tužší, musí se však nechat válečkem rozválet na tenko. Těsto necháme pod miskou na válu 30 minut odpočinout. Pak jej rozdělíme na několik kousků (podle velikosti pánve nebo plotýnky), vytvarujeme koule a ty postupně rozválíme válečkem na tloušťku asi 2 mm.
2
Placky pečeme buď přímo na plotýnce elektrického sporáku nebo na plotně, nebo na suché těžké pánvi. Při pečení plackami pohybujeme a několikrát je přehodíme. Jednu pitu pečeme asi 10 minut.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Aewyn
    Aewyn |

    16. 5. 2013 15:39

    recept dobrý, ale na jinou věc:) V tomhle receptu pečete čapáty. Pita v sobě musí mít droždí, olivový olej i jiné věci a určitě se nepeče deset minut!! :)