Švestkové knedlíky z bramborového těsta

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 250
      g vařené brambory
    • 1
      lžička máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 8
      lžíce mléko
    • polohrubá mouka dle potřeby
  • Náplň
    • 1
      kg švestky
  • Na polití a posypání
    • máslo nebo sádlo
    • tvaroh nebo na másle osmažená strouhanka nebo mletý mák s cukrem
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme prolisované brambory, přidáme měkké máslo, vejce, sůl, mléko a mouku. Vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném vále utvoříme váleček a nakrájíme jej na dílky. Dílky poklademe osušeným ovocem a pečlivě zabalíme knedlíky. Vaříme asi 6 až 8 minut, podáváme s máslem (sádlem) a tvarohem nebo s mletým mákem.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    18. 3. 2011 16:30

    Opraveno, díky.

  • Eva1
    Eva1 |

    17. 3. 2011 21:05

    Chybí ingredience :-( :-( :-(

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 3. 2011 23:22

    :-( :-( :-(

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 9. 2008 10:28

    Ja robím knedlíky zo zemiakového cesta do ktorého ingrediencie nikdy nevážim. večšinou robím zo zbytku varených zemiakov, musia byť stuidené,kúsok masla, soľ, jedno vajce a toľko hrubej múky, koľko zemiaky príjmu aby cesto bolo pevné. Žiadne tekutiny!!!!!

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    3. 9. 2008 09:05

    Já je vlastně klasicky dělám taky bez tuku a mlíka,ale myslela jsem,že to bude jemější a zase o něco lepší.Takhle jsem s tím mohla lepit dlaždičky a nikdy by je nikdo neodtrhnul! :-D

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 9. 2008 06:24

    Ani se nedivím, že těsto lepilo. Podle mě je tam zbytečně moc tekutiny.Já dávám na 3/4 kg brambor 2 vejce a mléko žádné. Pak stačí cca 300 g mouky a s těstem se krásně pracuje.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    2. 9. 2008 22:58

    ...jo a nejlepší jsou postudenu s mletým cukrem přelité zakysanou smetanou.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    2. 9. 2008 22:55

    Já dávám hrubou mouku a nepřidávám tuk...

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    2. 9. 2008 21:40

    Tak,ještě nikdy jsem tady nedávala pětku a nedám ji ani teď,protože to,co se mi stalo,může být mou blbostí.Nicméně,těsto jsem dělala přesně podle receptu a byl to děs.Mouka dle potřeby.. No,myslela jsem,že jsem v nějakém špatném filmu.Přidávala jsem ji a těsto se lepilo víc a víc.Nevím,jestli ještě teď nemám těsto někde na těle,možná i za ušima.Takže návštěva byla nadšená i z chlebem se salámem,protože těsto je v koši.Děkuji,za ten neskutečný zážitek,už nikdy víc!

  • Anonym
    Anonym |

    10. 1. 2008 15:02

    Knedlíky byly moc dobré, jenom jsem dala méně mléka (asi 6 lžic) a myslím, že to úplně stačilo.

  • Lenka
    Lenka |

    9. 8. 2007 19:48

    Knedlíky byly moc dobré, jenom jsem dala méně mléka (asi 6 lžic) a myslím, že to úplně stačilo.