Z ingrediencí na mletou směs vypracujeme hladkou hmotu, ze které uděláme vlhkou rukou šištičky, které poklademe do pekáčku s pokrájenou cibulí,... více o Mleté maso v rajském sosu
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky salámu. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou a česnekem, řádně promícháme a směs... více o Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Asi po 10 minutách přidáme očištěný a na poloviny překrojený... více o Chřestová omáčka s koprem
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete olejem a vyložte pečicím papírem. Každou nektarinku nakrájejte na asi 8... více o Nektarinkový koláč
Ovoce naaranžujte na mísu a nechte hosty, aby si sami vybrali, na co mají chuť.... více o Ovocná mísa
Troubu předehřejte na 200 °C. Korpusy poklaďte plátky rajčat, lehce potřete olejem a dejte na chvíli zapéct do trouby. Mezitím rozpalte gril na... více o Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Bagety podélně rozkrojte (ale nedokrojte), vydlabejte střídku a vnitřek pokapejte máslem a posypte cibulkou a bylinkami. Ogrilujte nebo osmažte... více o Pálivé hotdogy
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku.... více o Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se... více o Pikantní kuřecí salát
Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se štávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na... více o Melounovo-zázvorový fizz
V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně... více o Sýr se švestkovou marmeládou
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu... více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Fazolky očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme je a necháme okapat. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje, přidáme... více o Fazolky s ančovičkami a piniovými oříšky
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na... více o Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Mouku promíchejte se 30 g cukru a solí. Spolu s mlékem a vejcem umíchejte hladké těsto a nechte 15 minut stát. Kokos lehce opražte na suché pánvi a... více o Kokosové palačinky s jahodovo-reveňovým kompotem
Jahody opatrně omyjte a odstraňte jim stopky. Nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky. Mátu opláchněte, vodu otřepejte a lístečky otrhejte. S polovinou... více o Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy cukru. Rozdělte do máslem... více o Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
V hrnci spolu promíchejte obě šťávy, rozkrojenou vanilku, oloupaný a na plátky nakrájený zázvor. Vmíchejte cukr, aby se netvořily hrudky. Na středním... více o Šumivý rosol
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu... více o Křehký dort s revení
Pudink se 2 lžícemi cukru a mlékem připravte podle návodu na obalu a nechte trochu vychladnout. Ušlehejte s jogurtem. Rebarboru nakrájejte na kousky a... více o Drobenkový koláč s rebarborou
Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut. Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z... více o Pečená reveň s mořským ďasem
Rebarboru oloupejte, opláchněte a nakrájejte na 4cm kousky. Vývar prohřejte v hrnci, vsypte rebarboru a na mírném plameni pod pokličkou asi 5 minut... více o Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem,... více o Grilovaná ryba s rebarborovým želé
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte. Dortovou formu o průměru 22 cm... více o Hrníčkový šlehačkový dort
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky.... více o Koláč z podmáslí
Troubu předehřejte na 150 °C. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o průměru asi 22 cm a položte jej na lehce tukem vymazaný plech. Bílky šlehejte s... více o Jahodová Pavlova
Jahody marinujte asi hodinu ve směsi pomerančové šťávy a likéru. Studenou šlehačku dotuha vyšlehejte s trochou cukru a vanilkovým extraktem. Polovinu... více o Jahody Romanoff
Pepř rozdrťte na jemný prášek a dejte jej do kastrolu spolu s jahodami a cukrem. Na mírném ohni vařte, až se cukr rozpustí. Mělo by to trvat asi 5... více o Zmrzlina s růžovým pepřem
Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce.... více o Šťavnaté tartaletky
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty ... více o Domácí paštika v těstě
Očištěné kuře nebo slepici i s drůbky uvařte v osolené vodě doměkka. Kuře bude hotové asi za tři čtvrtě hodiny, slepici to potrvá déle, ale vývar i... více o Sametová drůbeží polévka
Uvaříme těstoviny dle návodu. Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou (u kvalitních těstovin nemusíme) Na pánvi rozehřejeme máslo (olej).... více o Levná těstovinová večeře
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Na pánev vložte tofu a libovolnou zelenninu. Chvíli smažte. Asi po 2 min přidejte rýži. Nechte smazit 10 minut.... více o Co dům dal
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších. Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného... více o Čínské jarní závitky
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte... více o Karamelové kostky III
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky. Žloutky vyšleháme s cukrem a dření... více o Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme alespoň hodinku v misce... více o Barevná minutka - trikolora
Kuřecí kostry (droby...) dáme vařit společně s kořenovou zeleninou doměkka, trochu osolíme. Kosti pak vyndáme, necháme zchladnout a obereme z nich... více o Kuřecí polévka s krupicovými noky
Dáme vařit rýži (já přidávám do vařící vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev uvaříme v... více o Rizoto s kuřecím masem a slaninkou
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách posypeme moukou a opečeme po obou stranách na části sádla. Na zbytku... více o Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Mléko dáme do kastrůlku a dáme cukr (podle chuti dejte i víc) za stálého míchání přivedeme k varu. Skořici dáme do kastrůlku zamícháme a necháme cca.... více o Skořicové mléko
Tento recept jsem si vymyslela, když jsem měla ohromnou chuť na japonské mlsky a málo financí. Využívá ingredience, které jsou běžně k dostání v... více o Hybridní sushi
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr... více o Karamelový krém
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary.... více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou. Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit... více o Vejce à la flamenca
Nejprve zahřívejte olej s anýzem, sezamem a pomerančovou kůrou asi 10 minut na mírném plameni, aby olej natáhl vůně. Nechte vychladnout a pak sceďte.... více o Smažené šátečky pestiňos
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na stejnorodou hmotu. Přesuňte do... více o Královský koláč z Motrilu
Plátky masa (šikmo krájené jsou větší) naklepejte, aby byly stejnoměrné a pokud možno velké. Šťávu z citronu promíchejte s jemně nasekanou petrželí a... více o Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Všechny ingredience spolu rozmělněte na hustý krém. Nejprve rozmixujte střídku s olejem a octem, pak rajčata. Osolte podle chuti a podávejte, můžete... více o Rajčatový krém Salmorejo
Oloupaná rajčata pokrájejte nadrobno. V hmoždíři či robotu rozmělněte česnek se solí a střídkou navlhčenou ve vodě. Přidejte žloutky z natvrdo... více o Sytý salát Pipirrana