Sýr se švestkovou marmeládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně oloupejte, vytvořený sirup dejte stranou. Slupky nechte vychladnout na prkénku. Dužninu a část slupek (některé můžete nechat jako ozdobu na sýr) rozmixujte dohladka a společně se sirupem dejte zpět do hrnce. Přidejte cukr a za častého míchání pomalu vařte. Jakmile začne směs houstnout, nalijte ji do olejem vymazaných misek a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Překryjte fólií a nechte v lednici úplně ztuhnout. Tuhou marmeládu podávejte s gorgonzolou.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Gorgonzola Moučkový cukr Ovocný ocet Švestky

Komentáře k receptu

  • Sir Arthur Conan Doyle
    Sir Arthur Conan Doyle |

    9. 9. 2013 20:51

    Siry nejím. Sýry ano. :-P

Abecední seznam: