Chřestový koláč s hráškem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na pokrytí těsta:
    • 50
      g hrášek
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g mladý zelený chřest
    • 1
      ks cuketa malá
    • 1
      hrst baby špenát
    • 150
      g créme fraiche nebo tučné zakysané smetany
    • 0,5
      ks citron
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      lžička med
    • 120
      g tvrdý sýr nastrouhaný nahrubo
  • Těsto:
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g nízkotučný tvaroh
    • 6
      lžíce olej
    • 2
      ks vejce - 1 na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pro přípravu těsta smíchejte mouku, prášek do pečiva a 1 lžičku soli. V jiné misce pak spolu promíchejte tvaroh, olej a 1 vejce. Obě směsi spolu spojte a rukama rozmíchejte na hladké, pružné těsto. To nechte chvíli odležet.
2
Poté vyválejte těsto na pomoučněném vále na tloušťku 4mm ve tvaru obdélníku 25x33cm. Položte ho opatrně na plech o rozměrech 20x28cm vyložený pečícím papírem, včetně okrajů. Dejte na 30 minut do chladničky.
3
Oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Umyjte cuketu, očistěte a podélně rozkrájejte na tenké plátky škrabkou. Omyjte baby špenát. V misce dochuťte crème fraîche (zakys.smetanu) citronem, solí, pepřem a trochou medu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Vychlazené těsto potřete ochuceným crème fraîche, na okraji ponechte cca 1,5cm široký lem. Rovnoměrně rozprostřete cibuli, cuketu, zmražený hrášek a chřest. Dochuťte solí a pepřem a pokapejte medem. Chcete-li, posypejte sýrem. Okraje těsta potřete vejcem a pečte 25–30 minut dozlatova.
5
Vychlazené posypejte lístky baby špenátu a podávejte.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.