Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu je rozválíme na pláty asi 2 mm silné. Ty přeneseme na plech a v dobře vyhřáté troubě...
více o Listové řezy s krémem
Celer oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a ihned zamícháme do strouhaného sýra. Veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem a posypeme připravenou...
více o Topinky se sýrem
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme...
více o Dvoubarevná roláda
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Mouku, cukr a citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme mléko a zahřejeme, až...
více o Kynutý jablkový chlebíček
Na pánvi bez tuku necháme zkaramelizovat 75 g cukru do světlehněda. Za stálého míchání zalijeme karamel zahřátým mlékem a při mírné teplotě asi 2...
více o Kalifornské ořechové muffinky
Maso omyjeme, osušíme a dáme do 1 1/4 litru vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme asi hodinu. Během vaření několikrát sebereme vzniklou pěnu....
více o Masová česnečka
Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky...
více o Meruňkové knedlíky po lechtalsku
Květák rozdělený na růžičky opereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Přelijeme přes síto a vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle...
více o Polévka s květákovými knedlíčky
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme....
více o Madeirská omáčka
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, osmahneme, vložíme...
více o Pečený králík na česneku
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z...
více o Řízky Astra
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, pořádně umícháme dohladka. Poté vmícháme...
více o Čokoládové kuličky
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2...
více o Cibulový koláč se slaninou
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci...
více o Fazolový guláš
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na...
více o Dýňový koláč
Do studené vody dát na 20-30 minut namočit houby a kmín. Mezitím nakrájet brambory, pak to dát k houbám, osolit a začít vařit. Až jsou brambory měkké,...
více o Krkonošské kyselo
Mouku prosijeme na vál, rozsekáme do ní změklé máslo, přidáme strouhané mandle, koření, uhněteme těsto a na pomoučeném vále z něj rozválíme asi 5 mm...
více o Mandlové tyčinky
Zeleninu nastrouháme, brambor nakrájíme na kostičky, natě převážeme nití a vše necháme povařit. Z vývaru vyjmeme svazek natě, přidáme máslovou jíšku,...
více o Jemná petrželová bramboračka
Máslovou jíšku zalijeme asi litrem studené vody, přidáme na proužky nakrájené masáky, ochutíme a do uvaříme doměkka. Do hotové polévky nasypeme hrst...
více o Polévka z masáků
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáváme střídavě cukr a žloutky, pak směs s moukou smíchanou se solamylem, vanilkovým cukrem a nakonec lehce vmícháme...
více o Šlehaná bábovka
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme světlou...
více o Zadělávaná slepice
Máslo, vejce a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nakonec zlehka přimícháme mleté oříšky a mléko. Do...
více o Třešňový pudink
Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a uvaříme doměkka. Potom...
více o Celerová polévka
Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín a vaříme. Když se brambory trochu povařily, přidáme drobně nakrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a...
více o Slovenská kapustnice
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a...
více o Kokosky
Ze středu odblaněné svíčkové nakrájíme plátky, dlaní naklepeme, sformujeme do úhledného tvaru a na rozpáleném oleji zprudka opečeme z každé strany -...
více o Bifteky
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na 30 g másla.
Na pánev dáme zbývající máslo, rovnoměrně rozestřeme dušené houby, zalijeme...
více o Houbová omeleta
Máslo utřeme do pěny, přidáme sůl, žloutky, strouhanou kůru, cukr a třeme 15-20 minut. Potom přidáme z droždí připravený vykynutý kvásek, vlažné mléko...
více o Bavorské vdolečky
Z dobře odleželé svíčkové nakrájíme řezy silné asi 2 cm (2 řezy pro jednu osobu), dlaní je naklepeme, osolíme, okořeníme a na rozehřátém oleji opečeme...
více o Turnedo
Papriky podélně rozřízneme a vnitřek vykrojíme. Prolisovanou brynzu smícháme s měkkým máslem, nakrájenou nebo nastrouhanou cibulí, mletou červenou...
více o Paprika plněná brynzou
Uvařená vejce překrojíme po délce, žloutky vyjmeme a bílky naplníme nádivkou ze strouhané nivy, umeleté šunky, kterou utřeme s máslem do pěny. Obě...
více o Vejce plněná sýrem
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření, vychladlá...
více o Nadívané kuře
Vývar z uzeného masa přecedíme, případně ještě trochu přisolíme, přidáme zeleninu nakrájenou na jemné nudličky, máslovou jíšku a zvlášť na másle...
více o Polévka z uzeného masa
Máslo trochu osolíme a utřeme do pěny.
Salám umeleme, ementál a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku a zamícháme do připraveného másla.
Nakonec...
více o Pomazánka z uherského salámu
Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na dva díly, každý vyválíme na tenkou placku a dáme na...
více o Domácí široké nudle
V teplém mléce rozmícháme cukr, sůl a droždí, vlijeme do přesáté mouky, přidáme máslo, vejce a vše důkladně promícháme. Těsto přikryjeme ubrouskem a...
více o Olade
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Ve vrstvách klademe do vymaštěné formy, kždou vrstvu opepříme a osolíme. Nakonec polijeme mlékem....
více o Zapékané brambory se sýrem
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, máslo, cukr a uvaříme na kaši. Pudinkový prášek rozmícháme v mléce se...
více o Jablečná pěna z pudinku
Na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a necháme mírně zchladnout.
Na těsto ve formě nebo na pekáči rozložíme...
více o Italská houbová pizza
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme,...
více o Nákyp z krevet
V misce pečlivě rozmícháme tavroh s rozměklým máslem. Postupně za stálého míchání přidáváme pivo. Cibuli a feferonky nakrájíme najemno, přidáme do...
více o Pivní pomazánka s feferonkami
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek a okořeníme. Pánev sejmeme z...
více o Žampiony s bylinkami
Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a podusíme na másle. Párky nakrájíme na kolečka. Světlou jíšku připravenou z másla a mouky...
více o Kapustová polévka s párkem
Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný, semen zbavený patizon a velmi pomalu dusíme.
Když je poloměkký, zalijeme jej...
více o Patizonová omeleta
Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a podusíme na másle. Podle chuti osolíme, okořeníme, podlijeme vodou a dodusíme doměkka....
více o Pórek na kari
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za...
více o Okurková omáčka
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátéme másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí...
více o Arabský kebab
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, přidáme mléko, sůl a našleháme na kaši. Kaši rozdělíme na 4 díly. Do prvního dílu vmícháme žloutky,...
více o Pstrokata kasza
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka. Šunku...
více o Německé telecí plátky