Zapékané kotlety II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kotlety libové - nebo řízky z vepřové kýty
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
    • paprika
    • rostlinný olej
    • 4
      ks cibule větší
    • 0,1
      ks máslo (1/8)
    • 150
      g uzený sýr (eidam)
    • 0,5
      l vývar masox
    • 250
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky.
2
V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut.
3
Do pekáčku vlijeme zbylý tuk ze smažení, rozložíme osmažené maso, na něj nasypeme vrstvu nadrobno nakrájené cibule, kterou poklademe plátky másla a vše posypeme vrstvičkou strouhaného sýra. Zalijeme horkým vývarem s vínem.
4
Pekáč přikryjeme alobalem tak, aby byl celý pokrm zakrytý. Vložíme do trouby a 45 minut zapékáme. Poté alobal sejmeme a ještě asi 15 minut pečeme, aby se povrch osmahl a sýr zezlátl.
5
Podáváme s opékanými brambory nebo hranolky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.