Jarní kuře s nádivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • koření na kuře
    • grilovací koření
    • 2
      lžíce máslo
    • vývar na podlití
    • nádivka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žemle namočené v mléce
    • 50
      g slanina
    • muškátový oříšek špetka
    • strouhanka
    • mořská sůl
    • 1
      lžíce rostlinné máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou.
2
Naplněné kuře sešijeme nebo uzavřeme jehlicemi, podlijeme vývarem z masoxu nebo vodou, potřeme máslem a pečeme.Občas přelijeme výpekem, podlijeme vodou a potřeme máslem.
3
Nádivku také můžeme péct zvlášť, zabalenou v dobře promaštěném alobalu, který po zapečení otevřeme, aby nádivka zezlátla. Podáváme s brambory.
4
Příprava nádivky: máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme vymačkané žemle, nasekanou petrželku a na nudličky nakrájenou slaninu.
5
Okořeníme špetkou muškátu, vmícháme hustý sníh z bílků a zahustíme strouhankou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: