• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Boršč Moskevský
    Napište svůj komentář k receptu

    Boršč Moskevský

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Boršč Moskevský
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hovězí žebra s kostí
      • 250
        g hovězí maso
      • 100
        g šunka
      • 1
        ks kuřecí párek
      • 200
        g červená řepa
      • 80
        g máslo
      • 200
        g hlávkové zelí
      • 1
        ks mrkev
      • 1
        ks cibule střední
      • 3
        lžíce rajský protlak
      • 1
        lžíce hladká mouka

    Postup přípravy receptu

    1
    Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na 30g másla.Mírně podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet,aby řepa neztratila barvu.
    2
    ( můžeme použít i sterilizovanou ). Dusíme do měkka pod pokličkou. Na 30g másla podusíme na nudličky nakrájenou mrkev a cibuli nakrájenou na plátky. Podlijeme rovněž trochou vývaru a udusíme do měkka.
    3
    Z vývaru vyjmeme maso, vývar přecedíme, doplníme na 1 1/2 L, přidáme bobkový list, pepř, sůl, cukr a přivedeme do varu.
    4
    Do vývaru dáme zelí nakrájené na nudličky. Z 20g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou vývar zahustíme.
    5
    Vaříme 20 minut. Přidáme na větší kousky nakrájené maso, na nudličky nakrájenou šunku,na kolečka nakrájené párky,
    6
    podušenou zeleninu a řepu. Ještě chvíli povaříme. Smetanu dáváme do talíře při podávání. Jako přílohu volíme černý chléb.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Boršč

    Boršč

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč

    Boršč III.

    Boršč III.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • 1kapr1
      1kapr1 | 25. 3. 2011 12:56

      To není pravý moskevský boršč - chybí kopr, nedává se jen mrkev, ale kořenová zelenina, tj. celer a petržel, dávají se párky, ale proč kuřecí nevím?, proč v i ngrediencích není uveden bobkový list, czkr a ocet? Ve vývaru vařízem 15 minut zelí, pak přidáme podeušenou řepu a zeleninu, přidámne biobkový list, celý pepř, osolíme, jíšku a vaříme ještě 40 minut. Nakonec vložíme nakrájené maso, párky a šunku. Porce na talířích zjemníme kyselou smetanou.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Hladká mouka Hlávkové zelí Hovězí maso Hovězí žebra s kostí Kuřecí párek Máslo Mrkev Rajský protlak Šunka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Palačinkový dort

    Palačinkový dort

    Francouzský plátek

    Francouzský plátek

    Celerová pomazánka s vejcem

    Celerová pomazánka s vejcem

    Tatarák z uzeného lososa

    Tatarák z uzeného lososa

    Vegetariánská Quesadilla

    Vegetariánská Quesadilla

    Rychlá rajská polévka s pistáciemi

    Rychlá rajská polévka s pistáciemi

    Přírodní maso se žampionovým přelivem

    Přírodní maso se žampionovým přelivem

    Kuře pečené s jablky

    Kuře pečené s jablky

    Tradiční jablečný koláč

    Tradiční jablečný koláč

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    35
    Palačinky
    Palačinky
    34
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    34
    Bramboráky
    Bramboráky
    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz 7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    Reflex.cz Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    Český covidový Kocourkov aneb Se současnými polovičatými opatřeními se lockdownu jen tak nezbavíme

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    • Recepty.cz
    • Boršč Moskevský
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí