Primabalerína

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g cukr
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžička ocet
    • 1
      lžička máslo
    • 150
      ml šlehačka
    • jahody nebo kiwi, či jiné ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do dokonale čisté mísy dáme bílky a sůl. Pomalu šleháme, až začnou houstnout, pak šlehání zrychlíme, až vzniklý sníh ztuhne. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, až je sníh pevný i ve špičkách. Kovovou lžící lehce vmícháme škrobovou moučku s octem.
2
Vymaštěný plech vyložíme pečícím papírem a nakreslíme kruh o průměru asi 18 cm, papír pomažeme rozpuštěným máslem a lehce poprášíme škrobovou moučkou. Sněhovou směs navršíme do nakresleného kruhu, do výšky asi 4-5 cm. Pečeme v mírně rozehřáté troubě (120-140 °C) 1 hodinu a 20 minut.
3
Vychlazený korpus vyjmeme, odstraníme papír, dáme na servírovací mísu a pokryjeme na povrchu šlehačkou. Zdobíme jahodami a plátky kiwi.

Komentáře k receptu

  • Jana Tichy
    Jana Tichy |

    14. 4. 2005 08:34

    Jenom chci upozornit, že se to bude špatně z toho plechu přendávat. U nás se to peče rovnou na větším plochém talíři, na kterém se to servíruje.