434
Jablíčka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a mléko.Vše pořádně... více o Buchta s jablky a hrozinkami
Do mísy dáme mouky, kakao, kypřidlo, cukry a sůl, vše promícháme, přidáme smetanu, vlažné máslo a vejce, vymícháme hladké těsto a nakonec přidáme... více o Hruškové muffiny
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout, pak na pomoučněném stole vyválíme slabý kulatý plát, který přeneseme... více o Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Troubu rozehřejte na 160°C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince. Obalte je v... více o Hrušky s karamelem
Neloupané hrušky nakrájejte a vložte je do rendlíku na rozehřáté máslo. Přilijte javorový sirup a na mírném ohni částečně zredukujte. Vsypte třtinový... více o Hruškové zimní pohlazení
Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečícím papírem. Smíchejte suché suroviny a potom suroviny tekuté. Rozprostřete na plech. Uhlaďte povrch a... více o Hrušková granola
Všechny suroviny kromě hrozinek ušleháme dohladka. Nakonec lehce vmícháme hrozinky a těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy. Pečeme při 180°C cca... více o Maková bábovka hrníčková a rychlá
Připravte těsto. Obě mouky promíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte olej, podmáslí a krátce promíchejte, jen aby se směs... více o Hrnkový koláč s drobenkou a blumami
Troubu předehřejte na 180 °C. Postupně promíchejte všechny igredience kromě švestek. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno dejte... více o Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)
Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte koření, cukr a promíchejte. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a... více o Hrušková povidla
Housenky: Napíchněte 3 kuličky hroznového vína zelené barvy na špejli. Mezi ně napíchněte tři zelené medvídky od Pedra. To samé zopakujte ještě... více o Hroznové housenky a ještěrky s Pedro medvídky
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme,... více o Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Žloutky smíchejte s cukrem. Přidejte polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a dvě lžíce teplé vody. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho... více o Sněhové dortíky z hrníčků
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout. Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek),... více o Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za... více o Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Máslo s cukrem utřete do pěny a do směsi postupně přimíchávejte vejce, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nalámanou čokoládu. Podle... více o Hruškový koláč
Mouku nasypeme se solí do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme půlku vanilkového cukru, přilijeme trošku vody a... více o Kynuté knedlíky s hroznovým vínem
Hrušky rozkrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Žitný chléb nakrájejte na plátky, nivu na trojúhelníky, ořechy... více o Chlebíčky s hruškami
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr.... více o Jablečno-hruškový pečený čaj
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá... více o Štrúdl s hroznovým vínem
Troubu si rozpalte na 220 °C. Vál posypejte moukou a listové těsto na něm rozválejte do obdélníku Na rozválené těsto rozložte vrstvu hrušek,... více o Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo s mlékem, můžeme přidat i dle chuti citronovou kůru nebo trochu rumu, přisypeme mouku... více o Buchta s makovými hrudkami (nejen z remosky)
V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přidáme olej, přisypeme mouku s kypřidlem, skořicí a solí, promícháme a nakonec přisypeme nastrouhanou mrkev s... více o Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Omyté hroznové víno si buď nechte v celku, ideálně ho však překrájejte na poloviny, aby se všechny chutě lépe prolnuly. Do většího hrnce vlijte 400 ml... více o Hroznový kompot s cherry nádechem
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti... více o Srnčí hřbet na liškách
Vejce utřeme s cukry do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto není řidké,... více o Jablečný (hruškový) hřích - dort
Maso pokrájíme na kostičky (nudličky), dáme do mísy, osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, sojovou omáčku, olej a solamyl. Vše... více o Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka
Vařené brambory hrubě nasekáme nebo rozšťoucháme, dáme do mísy, prosypeme solamylem a dobře promícháme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř. Dle vlastní... více o Bramborové hrudky - smažené
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, mírně osolíme, opepříme, zakapeme sojovou omáčkou (1 lžíce) a olejem (0,5 lžíce), zaprášíme solamylem, vše promícháme... více o Hruškové kuřecí - minutka
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet.... více o Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené
Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech.... více o Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na slabší plátky. Nivu pokrájíme na plátky. Obojím plníme maso dle vlastního výběru. Na hruškové... více o Hruškový řízek s Nivou
Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na... více o Česnekové plecko na hruškách
Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte... více o Camembert s hruškami a ořechy
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet. Marináda: smícháme... více o Medové maso se zázvorem a hruškou
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat. Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji... více o Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Do hrnce nalijeme červené víno, vložíme do něj skořici, hřebíčky, citronovou kůru a nakonec vmícháme med. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme,... více o Hrušky na víně
Listové těsto rozválíme, rádýlkem nařežeme pruhy. Hrušky omyjeme a škrabkou na brambory vykrojíme jádřinec. Do vniklých děr nalijeme rum a uzavřeme... více o Rumové hruštičky s karamelem
Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky. Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru ... více o Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40... více o Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Rýži dobře propláchneme, necháme okapat, přidáme kardamon, nové koření, šafrán - promícháme a na trošce olivového oleje (na pánvi) opečeme. Neoloupaný... více o Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku, skořici a kypřidlo, vše ještě řádně promícháme, těsto... více o Dort (nejen) s hroznovým vínem
Připravíme si hrnec a rozpálíme plotnu na nižší stupeň. Mléko nalijeme do hrnce. Připravíme si misku, ve které utřeme žloutky s cukrem+vanilkovým... více o Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky
Z bílku vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s moučkovým cukrem přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh, opatrně přimícháme k... více o Koláč s hruškami II.
Hrušky oloupejte (zespodu můžete odkrojit, aby vám hruška na talířku stála). Vyberte nějaký užší/vyšší hrnec, nalijte do něj alkohol, přidejte cukr ... více o Opilá hruška s brusinkami
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně... více o Hřibová čalamáda tety Liduš
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Přidáme k tomu sterilovanou zeleninovou směs, Láďa Hruška doporučil přímo směs s názvem... více o Svíčková dle Ládi Hrušky
Do mouky přidáme vajíčka,prášek do pečiva,vanilkový cukr,mléko,cukr a olej.Vše mixére promícháme. plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme mouku... více o hrnková bublanina
Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to... více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky
Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"
Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo.... více o Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Sušený hrách chutná jako čerstvý, když se nechá zhruba 24 hodin namočený ve vodě a dalších 24… Celý článek
Když nemá polévka nebo vývar po uvaření ten správný říz, přijde na řadu dochucování. Rychlým… Celý článek
Nic nebylo nalezeno