Hrušky s karamelem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      hrnek třtinový cukr
    • 1
      lžička zázvor
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 4
      ks hrušky pevnější
    • 10
      ks karamelové bonbony toffo
    • 200
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 160°C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Obalte je v cukrové směsi a položte do pekáčku. Přiklopte a asi 1 hodinu je za občasného přelévání omáčkou pečte doměkka. Hrušky vyjměte a udržujte v teple.

RADA: Zkuste také čokoládovou bábovku s hruškami v karamelu!

3
Ve výpeku rozpusťte karamelové bonbony a metličkou postupně vmíchejte smetanu. Hrušky podávejte přelité omáčkou.
Kategorie: Dezerty FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: