Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová plec nebo libovější bůček, cca
    • sůl
    • pepř mletý nebo drcený kmín
    • 2
      ks cibule
  • Hruškovo-papriková příloha
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks zelená paprika
    • 3
      ks hrušky dle velikosti, cca
    • koření na grilovanou zeleninu nebo grilovací koření, adžika...
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40 minut pod poklicí, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova, dle potřeby podlijeme a během pečení i otočíme. Pokud neholdujeme vepřovému masu, upečeme si klidně kuřecí díly.
2
Papriky očistíme a pokrájíme na proužky. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme trochu oleje, dáme do něj papriky a hrušky a restujeme. Až nám začnou papriky a hrušky chytat barvičku, je čas směs okořenit dle chuti a ještě krátce orestovat. Pokud používáme koření s obsahem soli, není nutné solit.
3
Na talíř dáváme maso, které přelijeme výpekem a vedle něj kopeček paprikovo-hruškové přílohy.
4
Přílohu dáváme dle chuti: brambory, rýže, čerstvé pečivo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    14. 3. 2015 13:17

    Vynikající! Díky!