1035
Všechny ingredience s výjimkou ořechů a čokolády smícháme do sebe a rukama propracujeme tužší, hladké těsto. Zabalíme do kuchyňské fólie a necháme... více o Vanilkovo-čokoládové knoflíky
Troubu zapněte na 180 °C. Křehké těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na asi 3 mm silný plát. Ten rozdělte na 8 částí. Plech na vymažte... více o Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout, podlít vodou a dusit aspoň hodinu... více o Vynikající kuře na paprice
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky ... více o Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Množství záleží na tom, kolik chceme mít zásob na zimu. Rozvar se dá udělat 100% švestkový, čili žádné další doslazování ani ochucování, nebo podle... více o Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý... více o Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do... více o Jednoduchý vláčný višňový koláč
Těsto: Mouky, cukry, sůl a kypřidlo smícháme v míse. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutek, olej, mléko a rum. Od... více o Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a... více o Dušené zelí s vinnou klobásou
Mouku, sodu, vločky, sůl, cukry, citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme změklé máslo a užmouláme v prstech drobenku. Pokud se málo žmolí, přidáme 1... více o Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem... více o Kompot z hroznového vína
Vločky namočíme ve větší míse asi na hodinu do mléka. Mezitím si oloupeme a nastrouháme na hrubo jablka, vymažeme máslem a vysypeme moukou,... více o (nejen) Jablkovo - vločkový koláč
Rozpustíme máslo s olejem, pak přisypeme vločky, které necháme zrůžovět. K vločkám přidáme osmažit poté i nastrouhanou mrkev s celerem a česnekem, vše... více o Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami
Vejce utřeme s cukry do pěny, přilijeme mléko a máslo, promícháme. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a přisypeme vypeckované... více o Třešňové (višňové) muffiny / koláč
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí. Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky... více o Vinná klobása na pivě
Na másle orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kmín a mouku a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a přidejte... více o Vývar s kapustou
Na citronovým krém jemně nastrouhejte kůru, pak z nich vymačkejte šťávu (potřebujeme jí asi 100 ml). Obojí vložte do misky, přidejte žloutky s cukrem... více o Vaflové sušenky s citronovým krémem
z polohruhé a hladké mouky( můžete použít klidně i jen jednu z nich. a vejce si udělám těsto - něco měkkčí než když chcete strouhat nudličky. , z... více o vařené plněné kapsičky
Příprava : Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme, dáme do pekáče a připravíme si zálivku. Do hrníčku vymačkáme šťávu z citronů a prolisujeme do... více o Výborné provensálské kuře
Nejprve smícháme všechny suché suroviny, poté přidáme další. Shněteme je do koule, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc do chladna. Poté... více o Vánoční cukroví - Skořicové a kořeněné čtverečky
Hladkou mouku v míse smícháme s cukry a kokosem, přidáme změklé máslo a vejce. Vše vypracujeme v těsto, které necháme v chladnu přes noc proležet.... více o Kokosové cukroví - vykrajované
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti... více o Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, kdy každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou... více o Vinná klobása pečená v leču
Smíchejte ovesné vločky, mléko, vodu a semínka z vanilkového lusku ve velkém hrnci nebo pánvi. Za občasného míchání nechte vařit na mírném plameni... více o Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem
Připravte těsto. V misce prošlehejte rýžovou mouku s kokosovým mlékem, vodou a kurkumou. Nechte alespoň půl hodiny odstát. Krevety nasypte do misky,... více o Vietnamské palačinky s krevetami
Koláčovou nebo dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem. Ze starších rohlíků, housek nebo veky si v chopperu rozmixujeme strouhanku. Uzeninu a... více o Vrstvený rohlíkový koláč
Do hrnce si dáme ohřát mléko, přidáme čekankový sirup a máslo. Až začne vřít, přisypeme vločky a za stálého míchání vaříme dokud kaše nezhoustne. Dáme... více o Kaše z ovesných vloček
Vindaloo pastu promíchejte v misce s kuřetem a nechte alespoň hodinu marinovat. Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte maso i... více o Kuře Vindaloo
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Vanilkové banánky s ořechovým krémem
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně zašlehejte i vejce. V jiné nádobě smíchejte sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva, skořici, perníkové... více o Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky... více o Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a... více o Kefírové vdolky s parádou
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme vařit. V hrnci na mírném plameni smícháme odhadem... více o Koprovka z Valašska
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Křehké sněhové vločky
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené... více o Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Den předem si připravte krém. Mléko přiveďte k varu. Žloutky prošlehejte zvlášť s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Naběračkou přilijte část... více o Koblihy s vanilkovým krémem
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a... více o Kohout na víně
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem. Dýni ochutíme mírně solí,... více o Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Jako první si připravíme směs na placky. Do mísy rozbijeme tři vejce, přidáme sůl, pepř, strouhaný sýr a mouku. Mletá paprika by se ve vejcích... více o Šťavnaté kuřecí kousky s vaječnými plackami
Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem a kokosem. Přidejte na kousky pokrájené máslo, žloutky a citronovou kůru. Promíchejte nožem, prsty zpracujte na... více o Kokosové vločky
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl. Na plotnu dejte... více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Do kastrůlku (mírný plamen) dáme trochu másla ghí, na kterém poté orestujeme kukuřici a cibuli. Po minutě přidáme prolisovaný česnek. Restujeme... více o Snídaňová tortilla s volským okem, slaninou a kukuřicí
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Plát listového... více o Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy
Oddělte spodní a horní část kuřecích stehen, maso osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozehřejte asi 3 lžíce... více o Kuřecí stehna v bílém víně
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte... více o Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a... více o Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Máslo dejte na pánev a nechte pomalu rozpouštět na mírném plamenu. Půlku cibule nakrájejte na drobno, přidejte na pánev a za občasného promíchání... více o Knedlíky s vajíčkem
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta... více o Voňavé batátové karí
Sušené houby si pár hodin předem namočte do horké vody nebo vývaru. Ječné kroupy vařte v osolené vodě alespoň půl hodiny nebo i méně podle jejich... více o Vánoční kuba se sýrem Raclette
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno