Výborné provensálské kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 2
      ks citron
    • 1
      ks provensálské koření
    • 3
      stroužek česnek Dávám klidně i více, záleží na vás jak ho máte rádi
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrnek voda Podle potřeby
    • 1
      balení alobal
    • 2
      balení zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava :
2
Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme, dáme do pekáče a připravíme si zálivku. Do hrníčku vymačkáme šťávu z citronů a prolisujeme do ní česnek. Hotovou zálivkou potřeme maso na vrchu a posypeme kořením. Až budeme mít hotovo, pekáč přiklopíme, nebo dáme na vrch alobal a dáme do trouby péct dokud maso nezměkne.
3
Těsně před vyndáním sundáme alobal a do šťávy co se nám z vody udělala rozmícháme zakysanou smetanu. Necháme ještě chvilku péct a podáváme.
4
Rada :
5
Nejlepší je maso naložit den předem, má pak výraznější chuť.
6
Jako příloha je nejlepší rýže.
7
Je to opravdu velmi chutné jídlo, tak ať se Vám povede a dobrou chuť! :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.