977
Lilek částečně oloupeme tak, aby byl vždy pruh oloupaný a pruh neoloupaný. Barevně to doladí konečný vzhled jídla. Nakrájíme ho na větší kostičky,... více o Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,... více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Papriky u stopky odkrojíme, vnitřky vyjmeme a zbydou nám "pokličky" se stopkou. V misce smícháme zbylé ingredience nakrájené na kostičky s vejcem,... více o Zapečené papriky s pokličkou
Na másle a pokrájené slanině osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené, osolené a opepřené maso a také... více o Mléčná žampionová omáčka
Plátky masa po stranách nakrojíme, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, zlehka posypeme majoránkou a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme... více o Jednoduché staročeské plátky se žampiony
Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, papriku na nudličky, plátky cibule a plátky česneku. Na zeleninu položíme osolené... více o Filety na zelenině - zapečené
Citrony by měly být v BIO kvalitě, protože jejich kůra není chemicky ošetřená a právě tu potřebujeme. Citrony omyjte a škrabkou na brambory oloupejte... více o Ginger Beer - zázvorová limonáda
Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře... více o Zázvorový dip
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nasekaný česnek a dále smažíme. Po odpaření přebytečné... více o Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a... více o Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Na rozehřátý olej přidáme cibuli. Mícháme ji tak dlouho, dokud úplně nezhnědne (pozor - nesmí být černá). Poté přidáme na menší kostičky nakrájené... více o Vepřová omáčka s žampiony
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na... více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku. Osmažíme na pánvičce na větším stupni. Řízečky poté klademe na... více o Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Bagetu (1-2 dny starou) pokrájíme na plátky, které zcela nedokrojíme. Zářezy pak naplníme plátky Hermelínu, uzeného masa (šunky) a cibule. Plát... více o Hermelínová bageta - zapečená
1. Cukety omyjeme, odkrojíme konce a rozpůlíme podélně. Vydlabeme lžící vnitřek, aby se nám utvořilo koryto, které můžeme plnit. 2. Česnek buď... více o Zapékané cukety s kuřecím masem
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso,... více o "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře... více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen... více o Krémové nadívané žampiony
V misce smícháme nastrouhaný zázvor, česnek, sojovou omáčku a olej. Plátky vepřového masa (krkovice, bok, plec) nebo naporcované kuře či králík,... více o Česnekovo-zázvorová marináda
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve... více o Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme... více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety ... více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět... více o Zázvorové karbanátky s dýní
Nejdříve si očistěme kuřecí maso a nakrájejme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme ho dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji. Zeleninu si... více o Martiny zapečené těstoviny
Vejce, žloutky a cukr šleháme ve vodní lázni do hladké hmoty. Vyndáme z lázně, přidáme zázvor, citrónovou šťávu, prášek do pečiva a dále šleháme do... více o Výborné zázvorky
Těstoviny si uvaříme ve vroucí vodě,přidáme Olivovej olej sůl. Rajčata si nakrájíme do Misky na kostičky,přidáme 3 stoužky česneku tavený sýr sůl pepř... více o Zapékané těstoviny s rajčaty a špenátem
Kuřecí řízky v půlce prokrojíme, ale nedokrojíme, osolíme, opepříme a vyložíme uvnitř pokrájenou slaninou a plátky česneku. Přitiskneme k sobě,... více o Kuřecí řízky (nejen) se slaninou - zapečené
Okurku oloupeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem (vše dle vlastní chuti chuti) a jemně osolíme. Okurku se... více o Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Maso na guláš dle vlastního výběru pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, zaprášíme moukou. V hrnci s rozpáleným olejem osmažíme... více o Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Na těsto si smícháme vodu, mouku, olej, špetku soli a půl balíčku prášku do pečiva. Těsto rozválíme a dáme na velký plech. Ohřejeme rajčatovou pasatu... více o Pizza se žampiony a vejcem
- listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučeném vále rozválíme na dva obdélníky cca 30x35 cm - jablka nastrouháme do mísy a smícháme s... více o Jablečný závin z listového těsta
Drobně pokrájenou cibuli na másle nebo oleji osmažíme dosklovata. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran.... více o Kuřecí ragú se žampiony
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka... více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory pečlivě omyjte a nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Česnek a cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte na kroužky.... více o Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Těstoviny uvařím skoro doměka, osmažím cibulku s česnekem na plátky se slaninou, poté přidám rajčata a ještě chvilku smažím, než změknou. Zasypu... více o Zapékané těstoviny s cuketou
Na trošce oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu a nakonec i nasekaný česnek nebo česnekové výhonky. Krátce... více o Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Maso omyjeme, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo, osolíme, opepříme (podle chuti přidáme jiné koření). Na pánvi rozehřejeme... více o Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Cuketu podélně rozkrojíme a dáme na olejem vymazaný plech řezem dolů rozpéct do předehřáté trouby na 10 minut, aby šla dobře vydlabat. Poté ji necháme... více o Cuketové lodičky - zapečené
Na rozpuštěném másle se lžící oleje necháme orestovat pokrájené žampiony, pak přidáme oloupané, na kostičky pokrájené brambory, zalijeme mlékem,... více o Mléčná žampionová polévka
Žloutky našleháme s cukrem a postupně za stálého míchání přidáváme smetanu a mouku (může být se špetkou prášku do pečiva) se špetkou soli. Nakonec... více o Zdravé lívance ze zakysané smetany
Želatinu připravíme dle návodu. Buď si uděláme sladkokyselý nálev (podobně jako na okurkový salát, jen o něco kyselejší) nebo použijeme nálev ze... více o Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně... více o "Štafetky" - zákusky, roláda, řez
Žampiony očistíme, vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které pokrájíme nadrobno. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka do misky a opepříme. Nožičky... více o Žampiony s vinnou klobásou
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme... více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Zapékací misky vymažte olivovým olejem, vyskládejte bramborami, osolte a opepřete. Přidejte malé... více o Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme orestovat slaninu s rozmačkaným česnekem, dále drobně pokrájené žampiony, které... více o Žampionové kuličky (krokety)
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Po přivedení k varu, těstoviny nasypeme do vroucí vody a dle návodu vaříme do stavu al dente. Než... více o Raubířovy zapečené těstoviny
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme... více o Bylinkový králík na žampionech
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa. Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a... více o Brambory zapečené se zeleninou
Z hlaviček žampionů vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které drobně pokrájíme. Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, během smažení... více o Plněné smažené žampiony
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Česnek nevyschne a dá se dobře loupat, když ho doma rozeberete na jednotlivé stroužky, uložíte… Celý článek
Ananas je vynikající exotické ovoce, které pořídíme v každém supermarketu. A není ani drahý.… Celý článek
Chuť čerstvých hub nic nenahradí a žampiony jsou dnes už běžně dostupné v každém supermarketu.… Celý článek
Kosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, tak dojde k… Celý článek
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek
Asi to moc dobře znáte. Chcete namazat chléb máslem, jenže to je z lednice tvrdé tak, že se… Celý článek
Potřebujete do pečení na jemno nasekat ořechy, oříšky, mandle a podobně? Vezměte si na pomoc… Celý článek
Není nad domácí sušenky. Jsou křehké, chutné a skvěle chutnají. Jejich příprava není vůbec… Celý článek
Nic nebylo nalezeno