954
Do mísy dáme na kostičky pokrájené brambory, přepůlené očištěné kapustičky, nastrouhaný česnek (lze použít i muškátový květ), tymián, nastrouhaný sýr,... více o Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
V míse si smíchejte 75 mililitrů mléka a želatinu a nechte stát. Zbytek mléka, čokoládu, cukr a sůl zahřejte na pánvi, pak nechte trochu zchladnout a... více o Čokoládové žabky
Kuřecí maso očistíme a potřeme marinádou umíchanou z česneku, zázvoru, oleje a sojové omáčky. Maso uložíme v misce na cca dvě hodiny (můžeme v chladnu... více o Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené žampiony (použila jsem klobouky i nožky), podusíme cca 5-10... více o Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou).... více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše... více o Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky.... více o Přírodní maso se žampionovým přelivem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Můžeme použít směs sýra nebo jen jeden sýr. Naprosto podle Vaší chuti.... více o Zapečené brambory s mletým masem podle Michala
Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Dáme do džbánku (já používám cca 1,25 l). Přidáme třtinový cukr. Citron a limetku rozpůlíme, ukrojíme 1-2... více o Domácí zázvorová limonáda
Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o... více o Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před... více o Dušené maso se žampiony
Starší bagetu nebo jiné pečivo z druhé dne pokrájíme na plátky tak, že plátek zcela neprokrojíme, ale uděláme do ní jen hluboké zářezy cca 1 - 1,5 cm... více o Bageta se sýry - zapečená
1) Nachystáme si tedy na kostky dýni, najemno cibulku a dáme rozehřát máslo do hrnce. 2) Zesklovatíme jemně cibulku, přidáme dýni, necháme pustit... více o Dýňový krém se zázvorem a chilli
Očištěte žampiony a vyjměte nožičky (nevyhazujte). Na pánvi na trošce oleje osmahněte mleté maso, společně s najemno nakrájenou cibulkou a nasekanými... více o Pikantní nadívané žampiony
Žampiony očistěte a zbavte nožičky. Pokud děláte zároveň i jiný druh plněných žampionů můžete nožičky přidat do směsi. Pokud ne, pro tento recept je... více o Nadívané žampiony a la pizza
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí a půlkou vanilkového cukru do pěny, vmícháme ořechy, mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Listové těsto... více o Ořechový štrůdl (závin)
Ušleháme 6 žloutků, 6 lžic moučkového cukru, 3 lžíce polohrubé mouky a 3 lžíce kakaa. Dále ušlháme sníh z bílků a vše smícháme. Dáme péct na 180°C.... více o Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Předehřát troubu na 200°C. Pórky nakrájet na stejně dlouhé části cca 7 cm. Celé je ponořit do vody a lehce povařit 5 minut. Až vychladnou, obalit... více o Zapečený pórek s parmskou šunkou
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme. V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této... více o Řízky v zakysané smetaně
Slaninu pokrájenou na kostičky rozpečeme, přidáme pokrájenou cibuli, osmahneme jí dorůžova. Pak přidáme na plátky pokrájené očištěné houby, osolíme,... více o Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška
Očištěné a odblaněné maso rozkrojte na osm asi 5cm kousků. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte. Vyjměte z pánve a nechte... více o Zaječí hřbet v listovém těstě
Ovoce očistíme, pokrájíme na větší kousky a poklademe do vymazaného a vysypaného malého pekáčku 18 X 24 cm (nebo dortová forma 22cm). Dno posypeme... více o Zapečené kokosové ovoce
Krém: z mléka kávy a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech vmícháme vychladlý pudink.... více o Kávový zákusek - řezy
Mrkev, papriku, cibuli nakrájím na kousky a dám na 10 min. do hrnce na páru. Brambory oloupu, nakrájím na kostky a dám vařit na cca 10-12 min. do... více o Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Papriku rozkrojíme, vyjádříme a důkladně omyjeme. Do hrnce s vroucí vodou vložíme a necelé dvě minuty povaříme. Mezitím si nachystáme sklenice: Do... více o Zavařená červená paprika
Žampiony a papriky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na 1 lžíci oleje osmahneme nejdříve žampiony, posolíme, aby pustily vodu, a opepříme. Až se... více o Cuketa zapečená s paprikou a žampiony
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, vše zpracujem ve vláčné těsto, které vyválíme a posypeme nastrouhanými jablky... více o Jablečný závin
Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky. Salát omyjeme a natrháme nebo pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vše... více o Podzimní salát se sýrem a medovou zálivkou
Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření). Metličkou... více o Čočkový salát s jemnou zálivkou
Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple. V oleji poduste oloupané cibulky, osolte,... více o Bramboráčky s žampiony a cibulí
Na trošce oleje se špekem osmažíme dosklovata cibuli, přidáme osmažit celer, mrkev a očištěné a na nudličky pokrájené žaludky. Přidáme papriku, kterou... více o Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli na kostičky a česnek na plátky. Maso očistíme, pokrájíme na větší kusy, nasolíme a dáme do pekáčku. Přidáme... více o Kuřecí s vepřovým pečené na žampionech
Nejprve si vymažeme zapékací mísu nebo pekáček máslem. Potom do něj nakládáme klobásky. Rajčata překrojíme napůl a dáme také do pekáče. Dáme na 15 min... více o Zapečené medové klobásky
Těstoviny uvaříme ve vodě klasickým způsobem. Necháme odstát a vykapat. Ještě zmrzlá (ne úplně) kuřecí prsíčka nastrouháme na struhadle na hrubo.... více o Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min. Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy,... více o Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud... více o Ledový salát s extra zálivkou
Šípky opláchněte, rozkrojte a zbavte vnitřních ochlupených semínek. Čisté slupky svařte asi 20 minut s cukrem a pak propasírujte přes cedník. Vzniklou... více o Šípková zavařenina
Mouky dáme do mísy, přidáme cukry a špetku soli, promícháme a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme částí mléka,... více o Vdolky s borůvkovým žahourem
Máslo nakrájejte na kousky a velmi rychle zpracujte s ostatními přísadami kromě marmelády na pevné těsto. Zabalené do kuchyňské fólie dejte asi na 1... více o Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme z obou stran dozlatova a položíme do vymazané zapékací mísy. Výpek zalijeme vodou (smetanou) a... více o Maso zapékané s cuketou a nivou
Brambory s houbovou směsí můžeme zapékat v alobalu, pečícím papíru nebo vymazané zapékací míse. Na dno dáme vařené brambory, všechny ostatní... více o Brambory s houbovou směsí - zapečené
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou... více o Italské zapékané brambory
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného... více o Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Cca 400 gramů očištěných masitějších kuřecích krků a 200 gramů očištěných jater smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové... více o Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme,okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním... více o Kuřecí pomazánka se žampiony
Ústřice otevřete a servírujte nejlépe na ledu. V misce smíchejte vinný ocet a najemno nakrájenou šalotku. Každou ústřici zakápněte lžičkou zálivky.... více o Ústřice se zálivkou mignonette
Cibuli pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme dosklovata. Pak přidáme na nudličky pokrájenou debrecínku nebo šunku, kterou také osmažíme a... více o Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Listové těsto rozválejte na plát. Sušenky rozdrťte (vložte je do sáčku a přejeďte válečkem). Švestky rozpulte a vypeckujte. Těsto rovnoměrně posypte... více o Švestkový závin s mandlemi
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a... více o Masové koule zapečené v rajčatech
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Kuře položíme hřbetem nahoru a nožem nebo speciálními nůžkami na drůbež ho po celé délce páteře rozřízneme/rozstříhneme a páteř celou odstraníme.... více o Kuře pečené naplacato v limetkovo-zázvorové marinádě
Možná si teď řeknete, že všechny mouky jsou přece stejné, v kvalitě se nijak nemohou lišit.… Celý článek
Pokud máte rádi chuť kávy i v moučnících, ať už v těstu nebo krému, příště ji před přidáním k… Celý článek
Ať už se chystáte strouháte jablíčka do štrúdlu, koláče, salátu nebo je jen chcete nakrájet na… Celý článek
Nic nebylo nalezeno