Směs na pečení se stala oblíbeným dárkem. Je jednoduchá a přitom může být krásná na pohled. Stačí pořídit skleněnou nádobu, aby bylo vidět jednotlivé vrstvy, převázat ji stužkou a přidat dřevěnou klasickou vařečku.
Směs na pečení se dá připravit na muffiny a různé koláče nebo sušenky. Nebo třeba také na chlebové těsto. Vrstvy by se měly sypat tak, aby zvenku sklenice vynikaly – mouka, cukr, kakao, směsi sušeného ovoce. Nezapomeňte vyrobit kartičku s receptem, kde uvedete také co je potřeba přidat z „mokrých surovin“.
Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle a pinie nasucho opražte. V silnostěnném kastrolu svařte med s cukrem, až se cukr rozpustí. Snižte plamen,... více o Mandlové bonbony (Kozinaki)
V míse smícháme mouku, cukr krupice i vanilkový, kakao, kypřící prášek, olej, vejce a kefír. Pečlivě promícháme. Můžeme do těsta přidat i pár lentilek... více o Muffiny s lentilkami
Smícháme si sypké přísady (mouku, vločky, sodu, kakao, cukr a sůl) a přidáme k nim vejce a mléko. Mandle si dáme do mističky, zalijeme vařící vodou a... více o Muffiny s mandlemi a čokoládou
Jako první si dejte předehřát troubu na 175 stupňů a utřete si oba cukry s máslem do hladké pěny. Poté přidejte vejce a pár kapek vanilkového aroma.... více o Cookies (Sušenky)
Mouku prosejte se solí a jedlou sodou. Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém všlehejte i vejce o... více o Sušenky s bonbony a čokoládou
Vlašské ořechy si nasekáme nahrubo, smícháme s ovesnými vločkami a vysypeme do plechu vyloženým pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů... více o Domácí müsli tyčinky
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Tofu rozmixujeme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, 2 lžíce vody, vanilkový cukr a mixujeme ještě 2 minuty. Banán... více o Čokoládový sen
Těsto: změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.... více o Pribiňáčkové řezy
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený... více o Karamelové oplatkové řezy
Mouku prosijeme do mísy, do důlku přidáme cukr a teplé mléko. Necháme vykynout. Mouku doplníme zbytkem cukru, solí, citronovu kůrou, zaděláme kváskem,... více o Strakonický koláč
Žloutky s vodou vyšleháme do pěny, přisypeme oba cukry a šleháme min. 5 minut. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, vsypeme ořechy a zamícháme.... více o Kamčin dortík
Remosku o průměru cca 33 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Připravíme si tvarohovou náplň z tvarohu,... více o Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých... více o Medvědí tlapky II.
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky ... více o Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a... více o Dort s jezírkem
Třeme máslo s cukrem do pěny. Vejce ušleháme, vsypeme do nich mandle a postupně vmícháme do máslové pěny. Vše dobře promícháme a po lžičkách přidáváme... více o Mandlový dort
Banány (nepřezrálé) oloupeme a rozčtvrtíme. V nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo, ve kterém banány zprudka osmažíme z obou stran a poté vyndáme... více o Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Sypké ingredience dáme do mísy a promícháme. Pak přidáme zbylé ingredience, opět dobře promícháme a těsto vlijeme do připraveného pekáčku. Pečeme v... více o Makovník s brusinkami
Vypracujeme těsto, vyválíme ho a vykrajujeme z něj menší kolečka, která klademe na plech. Zpracujeme nádivku - z bílků ušleháme sníh nad parou (2... více o Myslivecké knoflíky
Odvažte a odměřte si všechny ingredience. Mléko mírně ohřejte. Odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na... více o Jablkové koblihy se skořicí
Vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme min. na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku. Potom těsto z chladničky pomocí folie rozválíme na plech a dáme... více o Meruňkové řezy se sněhem
Oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do menší misky, žloutky do větší, kde budeme dělat těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme... více o Lahodné vafle
Všechny ingredience dáme do mixéru a míchame do krémova.... více o Čokoládová tofu pěna
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem,... více o Jablečný štrůdl
Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout). Těsto rozdělíme na... více o Tetiny ořechové řezy
Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované. Odměřené množství mouky, cukru, vanilkový cukr a prášek do pečiva nasypeme do jedné ... více o Rukcuk ovocná buchta
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do... více o Kávový korpus (bábovka) z remosky
Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do běla. Přidáme skořici a střídavě přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko... více o Bábovka s mákem a sušenými švestkami
V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud... více o Tradiční belgické vafle
Utřít droždí s cukrem na kašičku (místo kvásku), přimíchat ostatní ingredience, nechat kynout 30min, poté těsto srazit (promíchat) a nechat znovu... více o Buchty s kypřícím práškem
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a následně přidáme cukr a opět mixujeme. Podle chuti můžeme také přidat strouhaný kokos. Směsí naplníme cukrářský sáček a... více o Sněhové pusinky II.
Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník. Používám i další 3 varianty (mák... více o Makovec raz dva - výborný
Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku - tolik, aby vznikla kašovitá,... více o Jablečné (mini) palačinky
Kkorpus: - nastrouháme mrkev - smícháme se všemi ingrediencemi na korpus - vylijeme do kulaté (průměr 28 cm) vysypané formy a pečeme v předehřáté... více o Mrkvový dort s hřebíčkem
Smícháme ořechy, cukr a bílek do hmoty, do které buď jednotlivě obalujeme višně (pokud máme višně naložené v rumu), nebo do ní zamícháme vymačkané... více o Ožralé kuličky
Nejprve si připravte krém jednoduchým smícháním tvarohu a smetany, podle chuti přidejte cukr. Na dno velké skleněné nádoby vyskládejte nejprve vrstvu... více o Lehký triffle s lesním ovocem a rýžovými chlebíčky Silouette