Mandlové bonbony (Kozinaki)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mandle spařené a oloupané
    • 1
      hrst piniové oříšky
    • 2
      hrnek med
    • 6
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle a pinie nasucho opražte. V silnostěnném kastrolu svařte med s cukrem, až se cukr rozpustí. Snižte plamen, vmíchejte mandle a pinie a asi 15 minut povařte.
2
Formu nebo plech vypláchněte studenou vodou, vlijte směs, povrch uhlaďte a nechte vychladnout. Formu pak krátce ponořte do horké vody, přiklopte prkénkem nebo talířem, obraťte a směs vyklopte.
3
Ostrým nožem namočeným v horké vodě krájejte nebo paličkou na maso rozbíjejte na menší kusy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.