Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit minimálně 30 minut. Rozinky namočíme do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme... více o La caponata - varianta s cibulí
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme.... více o Bujabéza z Francie
Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát, vykrájíme z něj kola (větší než průměr formiček) a vyložíme jimi formičky.Těsto na dně formiček... více o Lososové mističky
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a promastíme olejem. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme.... více o Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách
Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na... více o Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme... více o Lilek s rajčaty a sýrem
Filety osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Cibuli necháme na másle zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata (dvě celá... více o Rybí závitky s rajčaty
Salát pokrájíme na nudličky, jahody a hermelín na plátky. Přidáme hrubě nasekané ořechy a řapíkatý celer, vše promícháme a pokapeme ochucenou... více o Hermelínový salát s jahodami
Nejprve si připravíme zeleninu (pórek, mrkev, celer) na tenké proužky dlouhé cca 5 cm - julienne. Kousek zelenější části pórku nakrájíme na silnější,... více o Kuřecí nudličky se zeleninou
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K... více o Gnocchi s tuňákem
Vše smíchejte a nechte chvilku vychladit. Toť vše. Jednoduché, dobré...:)... více o Rajčatový dresink
Smíchejte ingredience a před podáváním dejte na chvilku chladit... Vynikající na těstovinové a zeleninové saláty.... více o Jogurtová zálivka s česnekem
Lilek pokrájíme na kolečka, která pomažeme připravenou směsí z čerstvé strouhanky, vajíčka, mléka, pokrájené šunky (uzeného masa), kterou dochutíme... více o Prokládaný lilek
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po... více o Arista - vepřová pečeně
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme válečky (průměr cca 3cm), které skládáme na plech s pečícím papírem (dál od sebe) a... více o Cantuccini - sušenky k vínu
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, na kterém orestujeme očištěná játra. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a necháme vychladnout. Vychladlá... více o Crostini
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme... více o Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme, pak přidáme maso nakrájené na kostky a restujeme dozlatova. Když je maso orestované, přidáme papriku s... více o Paprikové kostky se žampiony
Tlačenku si necháme v obchodě nakrájet na stroji na 1,5 mm silné plátky. Plátky doma překrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme okapané sterilované... více o Tlačenkový salát se žampiony
Přivedeme k varu hrnek mléka. Rozpustíme v mléce několik čtverečků čokolády (co dům dá). Vmícháme 3 lžíce hořkého kakaa, můžeme dochutit grankem.... více o Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Jablka si připravíme na měsíčky, odstraníme jadřince a krájíme na plátky (jako na štrůdl). Všechny sypké ingredience smícháme. Přidáme rozehřáté... více o Muffiny plněné jablky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si... více o Výborné koblížky z trouby
Z tuňáka slejeme všechnu šťávu, smícháme jej s nadrobno nakrájenou cibulí, pomazánkovým máslem (já kupuji pomazánkové máslo s bílým jogurtem), rajským... více o Tuňáková pomazánka VI.
**Pudink:** Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout. **Těsto:** Oddělíme si žloutky od bílků. Ze... více o Domácí krtkův dort na plechu
Smíchat všechny suché ingredience, přidat všechny mokré přísady, vše dobře promíchat, nalít jako placičky na dva plechy vyložené pečicím papírem, nebo... více o Perníkové placky
Očistíme brambory nakrájíme na malé plátky a dáme smažit na rozpálený olej. Když jsou brambory už trochu osmažené, přidáme na jemno nakrájenou cibuli... více o Bramborová směs
Z listového těsta rozválet dvě placky. Každou potřít kečupem a posypat najemno krájenou cibulí. Poté rozprostřít červené zelí, posypat nastrouhaným... více o Závin s červeným zelím
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1) Na větší... více o Levné a chutné cibulové brambory
Dle počtu strávníků, vybereme množství králičího masa (nohy, hřbet, celý králík) Maso opláchneme, nasolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou na... více o Králičí v zelenině
Spěníme cibuli,přidáme uzené nakrájené na kostičky a osmahneme. Přidáme listový špenát,rozklepneme vejce,osolíme,přidáme špetku vegety. Podlejeme... více o Smetanová špenátová omáčka
Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy, dále si nakrájíme další suroviny jako je šunka a paprika! Papriku a šunku si dáme na pánvičku a opečeme. Tím... více o Středomořská specialita
Jablka vykrojíme a nakrájíme na osminky. Tvaroh smícháme s vejci, moukou a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučněném vále z něj... více o Jablečné tvarohové knedlíky
Všechny suroviny v míse zamícháme ,potom nalijeme do plechu s vysokým okrajem. Plech předtím než tam nalijeme buchtu vymastíme tukem a vysypeme... více o Jednoduchý perník
Toto jednoduché a lehké jídlo se dá přichystat úplně snadno. Sýry si nakrájíme dle vlastní fantazie na jakékoliv kousky. K nim přidáme nakrájená... více o Sýr s rajčaty
Nejprve si dáme rozmrznout krabí tyčinky, tak abychom je měli rozmrzlé, než půjdeme smažit! Poté si nakrájíme zeleninu na kousky a vhodíme do misky.... více o Surimi salátek
Troubu rozehřejeme na cca 180 C. Do rozpuštěné Hery vmícháme cukr, přidáme celá vejce, olej, mléko a špetku soli. Nakonec pomalu přidáváme polohrubou... více o Opilá buchta s rozinkami a mandlemi
Nejprve si dáme vařit rýži. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji. Přidáme mleté maso. Když bude maso opečené,... více o Rizoto s mletým masem a kečupem
Zmražené filé osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi. (Lze použít i koření na ryby.) Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, přidáme bylinky ... více o Zapékané filé IV.
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje. Přidáte rajčátka nakrájená na... více o Těstovinový salát se šunkou
Všechny suroviny dobře smícháme dohromady. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme na 180°C asi 35 minut. Po vychladnutí můžeme... více o Fofrperník
**Korpus:** Z bílků ušleháme tuhý sníh, pomalu vmícháme cukr, kokos a nakonec mouku. Těsto vylijeme na vymazaný moukou vysypaný hlubší plech a pečeme... více o Kokosovo-kávový dezert
Oloupané syrové brambory pokrájíme na slabé plátky, neloupané cukety také. Vejce rozšleháme se smetanou a promícháme s nastrouhaným sýrem. Zapékací... více o Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
V míse smícháme majolku s cukrem, pak střídavě přidáváme mouku a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do vymyzané a vysypané koláčové formy.... více o Majolkový koláč s ovocem
Vybereme ty nejmenší brambory (nejrychleji se pečou), omyjeme je (neškrábeme) a poklademe je na plech (nejlépe ještě na pečící papír). Na ně dáme sůl,... více o Myši (šibůrky) neboli pečené brambory
Sáčky s rýží uvaříme v osolené (špetka) vodě doměkka. Mezitím polovinu jahod pokrájíme na kousky a prosypeme cukrem. Sáčky s rýží vyjmeme a horkou... více o Sladká rýže s jahodami
Ze surovin na těsto si vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a každou rozválíme na pomoučněném stole do tvaru obdélníku. Jahody... více o Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
1. Změklé máslo vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme čokoládu na vaření , kakao a rum. 2. Směs vychladíme a tvarujeme kuličky, které obalíme kakaem.... více o Truffle
Z paprik odkrojíme části se stopkou a semeníky vykrojíme. Každou papriku naplníme vymačkanou vinnou klobásou ze střívka a zaklopíme částí se stopkou.... více o Vinná klobása v paprice na cibuli a rajčatech
Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky, dáme do zapékací mísy, pokapeme olejem a kečupem, promícháme a rozložíme na ni vinnou klobásu... více o Eintopf s vinnou klobásou
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem). Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku a kousky... více o Jednohubky z vinné klobásy