1. Cukety omyjeme, odkrojíme konce a rozpůlíme podélně. Vydlabeme lžící vnitřek, aby se nám utvořilo koryto, které můžeme plnit. 2. Česnek buď... více o Zapékané cukety s kuřecím masem
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na malé kousíčky, přidáme nakrájenou šunku a orestujeme. Zalijeme smetanou a necháme projít varem,... více o Sýrová omáčka se šunkou
Špagety dáme vařit do osolené vody, podle doby uvedené na obalu. Mandle nasekáme a opražíme na másle, když jsou do zlatova, vyjmeme je z pánve. Na... více o Kuřecí na pomerančích a jablkách
Omyté papriky odstopkujeme a zbavíme semínek. Pak je naplníme směsí, kterou umícháme z vychladlé rýže, kterou jsme dle návodu na obalu uvařily ve... více o Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Vychlazená zralá pevná rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou vychlazenou oloupanou okurku, drobně pokrájenou bazalku,... více o Okurkovo-rajský salát (nejen) s bazalkou
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto... více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou uzeninu dle vlastního výběru a nakonec krátce osmažíme i nastrouhaný česnek.... více o (nejen) Ředkvičková smaženice
Cibuli zlehka osmahneme na másle. Přidáme protlak (a cukr) a necháme chvilinku společně 'bublat'. Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme tymián, skořici a... více o Luxusní rajská omáčka
Do rozpáleného oleje vložíme cibuli, kterou si nakrájíme na kolečka. Cibuli necháme zpěnit a přidáme vepřové maso, které máme nakrájené na kostičky či... více o Vepřové na pánvi
Rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vařící vodou. Přidáme fazole bez nálevu, osolíme ... více o Indiánská polévka s fazolemi
1. Dát si uvařit těstoviny. Mohou být jakékoli. Dále si déme vařit vodu a nakrojíme si rajčátka. Až bude voda vařit, tak odendáme z plamene a dáme do... více o Těstoviny s rajčaty
Zmražené mléko vyndáme z mrazáku a necháme lehce povolit. Mezitím si uvaříme silné kafe, které osladíme. Potom vezmeme mléko a nakrájíme ho do větší... více o Ledová káva - skvělé osvěžení
V misce smícháme veškeré ingredience, surimi tyčinky pouze stačí nakrájet na malé kousky (případně mražené dát na pár minut do horké vody). Vhodné... více o Salát s kukuřicí a surimi tyčinkami
Těstoviny uvaříme v horké vodě, fetuccini se vaří většinou kratší dobu než jiné těstoviny. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme... více o Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání... více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Maso pokrájíme na plátky (medailonky), které mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, poprášíme paprikou z... více o Paprikové přírodní řízky - minutka
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s trochou rozpáleného oleje. Hned přidáme i pokrájenou uzeninu a na... více o Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou
Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,... více o Šunkovo-sýrové karbanátky
Brusinky nasypeme do hrnečku a zalijeme rumem, čajem nebo citronovou šťávou smíchanou s vodou. Necháme cca 30 minut nabobtnat, pak je scedíme. Mouky... více o Brusinková štola - tvarohová
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka... více o Dušená červená řepa / zelí z řepy
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším. Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k... více o Houskové knedlíky - pečené
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,... více o Hovězí na kari s česnekem
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha
Nejprve si v hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a... více o Rajská dle Ládi Hrušky
Máslo, tvaroh, majonézu a olivový olej pořádně rozmixujeme a přidáme zbytek ingrediencí. Pak už jen dochutíme. Dobrou chuť!... více o Tvarohovo-bylinková pomazánka
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o Jahodová roláda - rychle a chutně
Řepu povařit do poloměka. Nastrouhat zelí, přidat přísady, promíchat a nechat odležet 24 hodin. Naplnit do sklenic a zavařovat 20 minut.... více o Zelný salát s řepou
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na... více o Srbský džuveč
Ovoce opláchneme a zbavíme slupek (a jádřinců u jablek a hrušek), pomeranč zbavíme i tenké bílé slupky. Ovoce nakrájíme na malé kostičky cca1,5 cm ... více o Pečený čaj - hruškový
Tento recept jsem vytvořila asi ze dvou různých receptů a s vlastní fantazií. Jelikož poslední dobou používám hodně ovesné vločky a snažím se jíst... více o Jednoduché ovesné sušenky
Do sklenice vsypte cukr, pokrájenou limetku a vše společně podrťte. Přidejte mátové lístky - mačkejte je tak, aby se nepotrhaly. Vložte ledovou tříšť,... více o Mochito bez alkoholu
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10... více o Kmínovo-papriková polévka
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Maso pokrájíme na kostky a dáme do vymazané zapékací mísy, kde je osolíme, poprášíme paprikou, přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku (lze... více o Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené
Ještě zmražené mořské plody rozkrájíme na menší kousky, co se nám ve zmrzlém stavu podaří. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájené... více o Těstoviny s mořskými plody
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs... více o Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Rajčata nakrájíme a smícháme s tuňákem a kukuřicí. Cibulku s fazolemi osmažíme na pánvi a smícháme je s rajčaty, tuňákem a kukuřicí. Uvaříme špagety a... více o Špagety s tuňákem IV.
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané... více o Jednoduchá uzenářská sekaná
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme... více o Masové nudličky se sýrovým přelivem
V míse si vyšleháme žloutky s cukry do pěny, přilijeme smetanu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem (lze použít i prášek do perníku), těsto můžeme... více o Bábovka s rebarborou - šlehačková
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka. Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik... více o Chřestová polévka III.
Brambory omyjte a uvařte je ve vodě. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujte lisem na brambory do mísy (nebo to můžete místo lisování nastrouhat).... více o Bramborové placky (od babičky)
Postup je naprosto jednoduchý. Výhonky opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a spaříme 1 litrem vroucí vody. Přidáme šťávu z citrónu,... více o Med ze smrkových výhonků
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh... více o "Míša" roláda
Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a... více o Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny
Listová těsta rozválíme na pomoučněném stole na slabé pláty. Jeden o velikosti klasického nízkého plechu a druhý o něco víc, tak, aby nám okraje... více o Jednoduché karamelové řezy
Nejprve si připravíme větší misku, na kterou dáme síto. Do síta rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce si smícháme 2 bílé jogurty (2 x 500 ml) a... více o Domácí bylinková lučina
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle... více o Stříhaná vánočka s náplní
Bůček umeleme, přidáme sůl, pepř a strouhaný sýr. Spojíme mlékem a necháme do druhého dne v lednici. Obalujeme jako řízek. Smažíme na rozpáleném oleji... více o Jihočeský řízek