Chlebové karbenátky č. 2.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ilcitka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g chleba Bez skurky
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks cibule na drobno
    • 1
      ks česnek
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • majoránka
    • 150
      g tvrdý sýr
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme.
2
Dále si nastrouháme salám a sýr. Rozšleháme vajíčka. Vše přidáme do misky s chlebem. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a koření (sůl, pepř, majoránku, oregáno, nebo i jiné).
3
Dle chuti můžete přidat i hořčici. Dle řídkosti přidáme strouhanku nebo hladkou mouku. Těsto musí být trošku tužší, aby se dobře dělaly karbenátky.
4
Jak je těsto dobře promícháno, tvoříme karbenátky, které pak obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi s olejem. Podáváme se zeleninou.
5
Těsto je hodně na způsob bramboráku. Sousedé si je vychvalují a moc doporučují.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.