1708
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak... více o Zapečená zelenina v jogurtu
Do mléka dáme bobtnat želatinu a zahřejeme na 60 °C. Dno formy vyložíme piškoty a pokropíme šťávou z kompotu. Tvaroh smícháme s pomazánkovým máslem,... více o Tvarohový želatinový dort
Máslo vymícháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, a vše společně vymícháme. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou... více o Ovocný koláč se želatinou
Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě. Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a... více o Vepřová žebírka Balkán
Mrkev, papriku nakrájíme na malé kostky, a s hráškem povaříme asi 5 min. v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Přidáme na půlkolečka... více o Zeleninová směs s okurkami
Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,... více o Poctivá zelňačka
Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé jeho délce zelí, na plátky nakrájenou nivu a šunku na... více o Štrůdl se zelím a nivou
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme olej, koření dle chuti, česnek, med, sůl a trochu kečupu.... více o Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Krupici osmažíme na másle, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a 10 minut vaříme. Nakonec vlijeme do polévky vejce a krátce úpovaříme. (Podáváme s... více o Falešná želví polévka
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou, přiklopíme a... více o Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné
Vše dáme do domácí pekárny. Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony.... více o Zemplínský koláč
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne.... více o Poldiho zelný guláš
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně. Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob.... více o Zeleninová óda na Remosku
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat, překrájíme ho na menší kousky.... více o Kolínka se zelím a nivou
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili. Do hrnečku přidáme k... více o Jablková žemlovka se sněhem
Na vychladlý dortový korpus (uzavřený v dortové formě) natřeme marmeládu. Do misky dáme měkký tvaroh, jogurt, kysanou smetanu, moučkový cukr a... více o Dort s ovocem a želatinou
Uvařené fazolky dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájená rajčata a tofu, na kolečka nakrájené cibulky. Olej vyšleháme se šťávou, solí a pepřem a... více o Salát ze zelených fazolek
V hrnci ohřejeme osolenou vodu. Mezitím opláchneme a připravíme zeleninu. Na malé kousky nakrájíme mrkev, brambory, brokolici i se stonky (množství... více o Brokolicová polévka se zeleninou a těstovinami
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme... více o Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Dresing se dá uchovat v lednici delší dobu, nejlepší je druhý den, kdy se česnek uleží. Je možné dát pouze jogurt, nebo jen majonézu, ale já mám... více o Norský dresing na zeleninové saláty
Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny - ruční šlehač na nejvyšším stupni min. 5 minut. Pak přidáváme po částech mléko smíchané s olejem a... více o Želatinová mňamka
Na plátek zmrzlé ryby dáme rozmačkaný nebo rozetřený česnek (na jeden plátek jeden větší stroužek), okořeníme rukou podrceným tymiánem, troškou pepře... více o Skvělá ryba se zeleninou
Uvaříme fazole a scedíme. Svaříme 1 deko s 2 dcl octa. Zeleninu nakrájíme na nudličky a podusíme se svařeným dekem. Jakmile zelenina změkne, přidáme 1... více o Fazole se zeleninou
Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,... více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a vaříme do měkka. Po uvaření... více o Vynikající zeleninová polévka
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou... více o Kapustové závitky se zeleninou
Tofu vymíchame s cibulí dohladka a přimíchame k rozmražené zelenině. Ochutíme solčankou a kari. Směs natřeme na plát těsta, poklademe máslo, zavineme... více o Tofu závin se zeleninou
Zeleninu očistíme (cuketa se škrábat nemusí) a syrovou nastrouhíme. Dobře vyždímáme šťávu, kterou zelenina pustí. K zelenině přidáme zbylé ingredience... více o Zeleninové placičky II.
Pohanku zalijeme horkou vodou, slijeme ji, a opět zalijeme horkou vodou. Zakryjeme, zabalíme do peřin (deky) a necháme 30 minut zabalené. Na trošce... více o Zeleninová polévka s pohankou
Nejdříve si přapravíme "rychlé lečo": cibuli, papriky, rajčata nakrájíme a dusíme cca 15-20 min. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem (nejlépe... více o "Zeleninový" pangas
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika... více o Zelná polévka s uzenými žebry
Sáčky s rýží vložíme do vroucí osolené vody a přidáme 1/2 polévkové lžíce kari koření. Vaříme dle návodu. Mezitím osmahneme cibuli, pokrájenou na... více o Zeleninové kari
Kuskus připravíme dle návodu na obalu, je lepší použít silný masový vývar místo osolené vody. Pokrájenou zeleninu (lze použít i mraženou směs) dle... více o Zeleninový kuskus s gyros kostkami
V misce se ušlehá mléko s vajíčkem, ve kterém se namáčí veka. Tvaroh se smíchá s cukrem (podle chuti) a rozinkami. Mezitím se uvaří pudink (stačí... více o Žemlovka s tvarohem a jablky
Kapra krájejte na porce a osolte. Zeleninu krájejte či strouhejte na nudličky, které krátce blanšírujte (spařte horkou vodou). Asi po minutě sceďte.... více o Kapr se zeleninovou krustou
Do vroucí vody (1 - 1,5 litru) nasypeme mraženou zeleninu. Povaříme asi tři minuty a okořeníme. Po pěti minutách přidáme rozkvrdlané vejce a sýr.... více o Zeleninová polévka s klobásou
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme... více o Babiččina zelňačka
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy. Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a... více o Grilovaná zelenina
Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených... více o Zelouka
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme, promícháme, řádně prohřejeme,... více o Zeleninová pánev
Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná... více o Zelňačka s rajčaty
Na troše oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidáme brambory, zeleninu, zalijeme vodou, přidáme tymián, bazalku, chilli a necháme... více o Mexická zeleninová polévka
Fazolkám odštípneme konce a vaříme ve slané vodě asi 5 minut a scedíme. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme na oleji, přidáme okapané... více o Zelené fazolky s vejci
Na oleji krátce podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a bazalku, majoránku a oregáno, osolíme a podusíme asi 7 minut. Houby... více o Zapékaná zelenina s houbami
Rozšleháme vejce, přidáme oříšek, pepř, rozinky, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočívat. Potom vmícháme všechnu zeleninu, kterou... více o Zeleninové placky s omáčkou
Na trošce oleje zpěním cibuli a česnek nakrájený na proužky. Na tom opeču pokrájenou klobásu a nechám podusit zelí. Pak zaliji asi 1 litrem vody a... více o Zelňačka s klobásou
Kuřecí prsíčka očistíme a odblaníme, pokrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a lehce obalíme v solamylu. Maso orestujeme na rozpáleném oleji.... více o Kuřecí masíčko Mezi nebem a zemí
Houby nakrájíme na plátky a povaříme se špetkou mletého kmínu v trošce osolené vody. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme povařené... více o Valašská zelňačka s houbami
Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté... více o Fazolová polévka se zelím
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly. Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu... více o English muffins (Anglické žemle)
Do hrnce dáme vařit propláchnutou rýži, mírně osolíme, přidáme zeleninu a koření a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká. Nakonec dáme máslo a necháme... více o Zeleninová rýže
Máte rádi jídlo v čínských restauracích a bistrech? Třeba ty báječné dozlatova osmažené kousky… Celý článek
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Je nejen chutné, ale také posiluje imunitu, pomáhá při trávení, jeho šťáva snižuje diabetikům… Celý článek
Nic nebylo nalezeno