399
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a vložíme na plech. Klademe na něj vrstvu tenkých plátků brambor, vrstvu plátků dýně, vrstvu tvarohu.... více o Dýňový nákyp
Zelí nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na jemno, jablka vykrájíme a nakrájíme na kostičky, sýr rovněž na kostičky. Vše smícháme v míse s kukuřicí... více o Náhodný salát
Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme. Dáme do misky, uzavřeme a... více o Nakládané sýrové kostky
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže... více o Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Ingredience do spodního těsta, smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, které rozválíme na vymaštěný plech, babička dává pečící papír, já s... více o Trojbarevný koláč naší babičky
Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme... více o Olejové koláčky naší babičky
Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme restovat. Po chvilce přidáme rozmrazený špenát a prohřejeme. Pokud je nutné,... více o Špenátový nákyp II.
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a... více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Kapie střední velikosti seřízneme ve vzdálenosti 0,5 centimetru od stopky a jádřince odstraníme. Papriky ovaříme v osolené vodu po dobu 1-2 minuty,... více o Nakládané plněné papriky po Ázerbájdžánsku
Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí... více o Nakládané řízky
Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými... více o Nafouklá jablíčková dobrota
Rýži, (asi tak 1 hrnek) několikrát propláchnu vodou a vysypu do máslem vymazané formy (já peču v remosce), přidám dle chuti nastrouhaných jablek, cukr... více o Rychlý rýžový nákyp
Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku. Pořádně zamícháme, přidáme muškátový květ a sůl.... více o Sýrový nákyp II.
Fazolky slijeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do fazolek, necháme 5 minut povařit, přidáme... více o Zavařené fazolky nakyselo
Ve velké míse smícháme naklíčené mungo fazole s nadrobno nakrájenou paprikou, lahůdkovou kukuřicí, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou natí.... více o Naklíčené mungo fazole
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou. Troubu... více o Tvarohový nákyp s jablky
V misce smícháme na kostičky nakrájený sýr, na kousky nakrájené olivy, utřený česnek a bylinky. Takto upravenou směs naplníme do sklenice od majloky a... více o Nakládaný balkánský sýr III.
Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky,... více o Květákový nákyp s kuřecím masem
Celý sáček bonbónů vysypeme na talíř, přidáme 3 lžíce citrónové šťávy a vložíme do mikrovlnky na plný výkon zhruba na 30 vteřin, zkrátka než se... více o Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, pokud je potřeba vydlabeme semena a nastrouháme na hrubém struhadle.... více o Vepřová roláda s cuketovou náplní
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr,... více o Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme... více o Květákový nákyp
Hermelíny podélně rozkrojíme, do připravené dózy (sklenice) vyskládáme vrstvu na plátky nakrájené cibule, na ni dáme hermelíny rozkrojenou stranou na... více o Hospodský nakládaný hermelín
Porce osoleného kuřete rozložíme do vymaštěného pekáčku (nebo na pečící papír), potřeme je směsí a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě. Pak porce... více o Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme, pokrájíme na plátky. V míse rozšleháme žloutky s nastrouhaným sýrem, osolíme (zlehka!), opepříme a vmícháme... více o Rajčatový nákyp se šunkou
Na oleji nebo sádle do zlatova zpěníme cibuli, odstavíme z plotny a přimícháme asi lžíci papriky (pokud bude na ohni - zhořkne). Přidáme nakrájené... více o Polévka z vajíček natvrdo
Tvaroh smícháme s křenem a solí. Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do tvarohu. Množství křenu záleží na vaší chuti a na křenu (jaký má říz:-) ). Na... více o Závitky s lehkou křenovou náplní
Pečené vepřové maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do pánve k osmažené cibuli na trošce oleje. Pro lepší chuť můžeme přidat i sádlový výpek s... více o Rizoto z pánve-po našem
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),... více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Matjesové řezy nakrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobounko. Pažitku a petrželku posekáme. Vše dáme do mísy a přidáme jogurt s majolkou. Důkladně... více o Matesy v jogurtovém nálevu
Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny... více o Rýžový nákyp s meruňkami
Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a... více o Masíčko po námořnicku
**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky,... více o Bramborové placky se špenátovým nákypem
Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50x30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta... více o Rohlíčky s nugátovou náplní
Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je... více o Nakládané brusinky
Hermelín pokrájíme na kostičky nebo plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivy scedíme, necháme okapat. Do sklenice střídavě prokládáme... více o Naložený hermelín s olivami
**Připravte si náplň:** na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr, nasekané mandle a pražte asi 3 minuty za stálého míchání. Přidejte kůru, mléko,... více o Věnec s mandlovou náplní
Na proužky pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na oleji. Plátky masa tence naklepeme, nasolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek... více o Závitky s cibulovou náplní
Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše... více o Jahelníkový nákyp
Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Broskev omyjeme, odstraníme pecku a nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme, omyjeme, rozkrojíme a obě půlky... více o Ovocný pohár s nanukovým dortem
Z mouky, cukrů, másla, vejce, soli a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do lednice odpočinout. Koláčovou formu vymažeme... více o Ovocný koláč s krupicovou náplní
1. Do mléka vsypeme polovinu cukru, který v mléce rozpustíme. Potom přidáme vanilkovou dřeň a zvolna přivedeme k varu. Když se mléko vaří, tenkým... více o Krupicový nákyp s ovocným kompotem
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle... více o Rýžovo-jablečný nákyp
Bílky ušlehejte dotuha a dejte stranou. V misce ušlehejte žloutky s moukou, solí a pivem. Vmíchejte sýr a česnek a opatrně zatřete sníh z bílků.... více o Kosmatice naslano
Brambory uvaříme doměkka ve slané vodě,scedíme a rozmačkáme je (rozmixujeme) s trochou horkého mléka a kouskem másla (nemusí být). Do takto připravené... více o Nastavovaná kaše
Vejce: oddělíme žloutky od bílků. Bílky sůl a 3 lžíce vody ušleháme na tuhý sníh. jakmile nám začne tzv. špičkovatět opatrně přidáváme 100g cukru a 1... více o Narozeninový sváteční dort
Na rozkrojené ciabatty položte plátky sýra. Pod grilem či v hodně rozehřáté troubě krátce zapečte tak, aby se sýr roztekl a na jeho povrchu se začaly... více o Sýrový toast s nakládanou zeleninou
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět (nesmažíme) na oleji (1 lžíce) a kousku másla. Přidáme omytý špenát, podlijeme trochou vývaru a... více o Špenátové rizoto Pepka námořníka
Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme... více o Koláč s našlehaným krémem
Krabí tyčinky zbavíme fólie, dáme do misky, přelijeme je horkou vodou, slijeme a pokrájíme na menší kousky. Sterilovaný celer slijeme, přidáme k... více o Krabí salát s nakládaným celerem
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do... více o Parmice nachová s mátou a citronem
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek
Pečené kuře je klasika, kterou má každá rád. Navíc je úžasně variabilní. Vynikající je s… Celý článek
Nic nebylo nalezeno