Tvarohový nákyp s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka
    • 4
      lžíce rozinky nebo borůvky, brusinky
    • 4
      lžíce pomerančová šťáva
    • tuk na vymazání pečící mísy
  • Tvarohová směs
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • 500
      g nízkotučný tvaroh
    • 6
      lžíce krupice
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 2
      ks vanilkový cukr (pro diabetiky dietní sladidlo)
  • Na posypání
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a s pomerančovou šťávou.
2
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
3
V míse zatím smícháme vejce, špetku soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva a ručním šlehačem je umícháme do pěny. Do této směsi poté přidáme vanilkový cukr a promícháme šlehačem.
4
Pečící mísu vytřeme tukem a na spodek rozložíme několik plátek jablek s rozinkami, na to vylijeme tvarohovou směs, do které naházíme další rozinky ze směsi jablek a zbylá jablka poskládáme navrch tvarohu.
5
Dáme péci na 45 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a zlehka posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.