662
Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a... více o Filmová zelňačka
Fazole použijeme barevné dle vlastního výběru buď předem uvařené nebo scezené ze slaného nálevu. Množství zeleniny a bylinek přidáváme k fazolím dle... více o Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Očištěný a na růžičky rozebraný květák 5 minut povařte. Sceďte a zprudka orestujte na 2 lžících oleje dozlatova. Přidejte proprané fazole, nadrobno... více o Salát s fazolemi, čekankou a květákem
Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou... více o Burger s fat cat omáčkou
Plátky krkovice nasolíme,opepříme,lehce poprášíme mletou paprikou a naklepeme. Plátky krkovice osmažíme na pánvi na troše oleje. Mezitím si na trošce... více o Přírodní krkovice se sázeným vejcem a fazolkami
Cizrnu slijte, česnek rozeberte na stroužky a oloupejte ho, všechny ingeredience kromě soli a vejce rozmixujte nahrubo. Osolte podle chuti. Směs... více o Kuličky bez masa - Falafel
Smíchejte hladkou mouku (směs Rumini), prášek do pečiva, cukr a máslo vytvořte drobenku. Zhruba 3/4 množství rozprostřete po plechu s pečícím papírem... více o Bezlepková perníková fantazie
Pokud máme lososa a krevety mražené, dáme rozmrazit a scedíme vodu. Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, rozmačkáme v míse a necháme chladnout.... více o Fishcake
Drobně pokrájenou slaninu (špek) s cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme mleté maso, které za občasného míchání osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme... více o Mletá směs s fazolemi
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku (asi 45 minut) v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného... více o Hohenwartské fazole s uzeným
Recept je velmi jednoduchý a kdo si myslí, že obalovat fazolku po fazolce bude pracné, mýlí se. Můžeme je klidně obalovat po pěti-šesti kouskách a... více o Smažené fazolky
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou šunku (lze použít i slaninu) a nastrouhaný česnek a vše ještě krátce... více o Špecle s fazolkami
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do růžova na rozpáleném oleji. Mrkev a tuřín okrájíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Zeleninu krátce... více o Farmářská polévka
Naporcovanou slepici zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v předem rozehřáté troubě na 200 °C, asi 30 minut. Poté maso a zeleninu opláchněte od... více o Slepičí vývar F.O.O.D.
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně... více o Fazole v rajské omáčce s paprikou
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše... více o Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Kozí sýr rozkrájejte na 12 kousků a každý obalte nejprve v mouce, v rošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalený sýr nechte odpočívat zhruba 20... více o Salát s fíky a smaženým kozím sýrem
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a... více o Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek,... více o Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Na másle nebo trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli s kořením, které nám uvolní vůni. Pokud nechceme na závěr z fazolek lovit kuličky nového... více o Hořčicové fazolky
Na trošce tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke konci smažení přimícháme osmažit na drobno pokrájenou uzenou slaninu. Vmícháme na kratší kousky... více o Kroupový salát s fazolkami
Brambory nakrájejte na plátky a cibulky rozkrojte podélně. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte brambory s cibulkou i hráškem a společně restujte... více o Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme. Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu... více o Frittata
Starší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22... více o Slaný koláč z francouzské bagety
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte... více o Francouzská bageta
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme... více o Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
V misce rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli, skořicí, muškátového oříšku a vanilkového extraktu. Plátky chleba v této směsi namočíme a necháme... více o French toast
Nejdříve otevřeme žampionové konzervy a vylijeme slaný nálev. Poté dáme na plotýnku větší hrnec. Vložíme do něj žampiony, zalijeme rostlinným olejem a... více o Fazolkovo-žampiónová polévka
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na... více o Těstoviny s fazolemi edamame a chřestem
Vložte máslo a cibuli nakrájenou na tenká kolečka do velké pánve nebo hrnce, rozpalte na středně vysokou teplotu a 10 minut restujte, dokud nebude... více o Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje,... více o Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2–3 lžíce oleje, naskládejte brambory, osolte se, opepřete a opečte postupně z... více o Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Předehřejte troubu na 180 °C, vyložte si plech alobalem a vymažte máslem. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zlatý sirup (můžete nahradit javorovým... více o Flapjack
Mouku vložte do misky, uprostřed udělejte důlek a přidejte droždí, přisypte cukr a 3 - 4 lžíce vlažné vody a smíchejte. Nechte kynout asi 10 minut,... více o Flammkuchen
Předehřejte troubu na 180 °C. Rozmixujte černé fazole, vejce, prášek do pečiva, kakao, kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt. Směs mixujte... více o Fazolové brownies
Cibulky očistěte a pokrájejte na kolečka. Žampiony zbavte nečistot a pokrájejte na čtvrtiny. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, cibulky a žampiony asi 4... více o Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechte v teple hodinu a půl... více o Valašské hruškové frgály s badyánem
Na jemno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle nebo drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Pak přidáme na menší kusy pokrájený květák nebo... více o Květákové / brokolicové flíčky
Na malém množství tuku, osmažíme na menší kostky nebo plátky, pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Ke konci smažení, kdy nám cuketa začne místy... více o Cuketové flíčky
Plátky krkovice potřete olejem, zasypte čerstvě mletým pepřem a lístky tymiánu a nechte při pokojové teplotě odležet alespoň 15 minut. Do mixéru dejte... více o Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Kuřecí řízky očistíme a nakrájíme na kousky velké cca 2 cm. Do větší misky vložíme jogurt, prolisujeme dva stroužky česneku, přidáme nadrobno... více o Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si... více o Polévka z mletého masa s fazolemi
Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Pak maso promícháme v misce s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli do růžova.... více o Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Cizrnu slijte, ale tekutinu zachovejte. Čtvrtinu cizrny ponechte stranou, zbytek nasypte do mixéru a nahrubo rozmixujte. Přidejte na kostičky... více o Falafel burger s halloumi a hummusem
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře... více o Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi. Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata,... více o Květákové flíčky se slaninou
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo... více o Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
V pánvi rozehřejte ghí. V misce prošlehejte vejce s mlékem a obalte v něm vánočku. Osmažte ji z obou stran dozlatova. V misce smíchejte suroviny na... více o Francouzský toast
Nejprve si připravte těsto na korpus. Mouku dejte do mísy se špetkou soli a přidejte studené máslo nakrájené na kostky - jakmile se obalí moukou,... více o Cheesecake s passion fruit omáčkou
V hrnci přivedeme k varu 100 ml vody. Přidáme do ní opláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nenasaje všechnu vodu (zhruba 5 minut). Následně k rýži... více o Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l'amande
Předehřejte troubu na 165 ° C. Po upečení česneku smíchejte hnědý cukr, ananasovou šťávu, vodu, teriyaki omáčku a sójovou omáčku společně v kastrolu a... více o T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno