Smažené fazolky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti
    • zelené fazolky
    • koření dle chuti: na zeleninu, Adžika, čubrica, grilovací...
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Recept je velmi jednoduchý a kdo si myslí, že obalovat fazolku po fazolce bude pracné, mýlí se. Můžeme je klidně obalovat po pěti-šesti kouskách a rovnou je smažit, obracet, vyndavat na ubrousek... jde to jak po drátkách a pokud Vám budou stát nedočkavci za zády, nebudete stíhat :-). Fazolky nám o dovolené předložili v jedné restauraci jako chuťovku. Výbornou variantu místo brambůrků nebo cibulových kroužků a já se osobně nestačil divit, jak jsou dobré. Podávají se s dipy, dresinky, tatarskou omáčkou... Dají se pochopitelně udělat i jako hlavní bezmasý chod k bramborové kaši nebo vařeným bramborám, s tatarkou, dipy...
2
Používáme fazolky mladé, bez tzv. struny. Pokud jí už fazolky mají, lehce jí odstraníme, když odlomíme špičku fazolky a "strunu" vytáhneme po délce fazolky.
3
Příprava: fazolky opláchneme, ještě mokré posypeme kořením dle vlastní chuti, obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Po osmažení odkládáme na ubrousek, osolíme a podáváme.
4
Fazolky můžeme obalovat i v těstíčku (množství upravíme dle potřeby): 1 vejce, 2 lžíce piva a cca 30 gramů hl. mouky + koření dle chuti vyšleháme do hladkého těstíčka. Obalené fazolky v hladké mouce namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Inka Nedělová
    Inka Nedělová |

    6. 3. 2017 13:53

    Výborný. To nemělo chybu! :-*

  • Mirek z
    Mirek z |

    16. 10. 2016 12:52

    Toho obalování se neboj,v jednom Mikroten <3 <3 .sáčku mouka,v druhém strouhanka,vejce v talíři,řádně protřepat,hotovo.

  • Mirek z
    Mirek z |

    16. 10. 2016 12:52

    Toho obalování se neboj,v jednom Mikroten <3 .sáčku mouka,v druhém strouhanka,vejce v talíři,řádně protřepat,hotovo.