Květákové flíčky se slaninou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g květák
    • 250
      g flíčky případně kolínka, vřetena... cca
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu a drobně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.
3
Poté přidáme na menší kousky pokrájený syrový květák, osolíme, opepříme a dle pod poklicí zvolna, bez podlití (nebo minimálního) vše společně podusíme, do změknutí květáku na skus.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Těstoviny smícháme se směsí, případně ještě dosolíme nebo opepříme a můžeme podávat. Podáváme se sterilovanou okurkou nebo řepou, saláty či kompotem dle chuti.
5
Kdo má rád vaječná jídla typu mozeček, může do hotové směsi vmíchat tři rozšlehaná vejce, která nechá za občasného míchání srazit, ale vůbec to není nutné.
6
Kdo rád jídla typu "mozeček", přimíchá do směsi tři rozšlehaná vejce, která nechá za občasného promíchání srazit.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Flíčky Květák Olej Pepř mletý Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.