1554
Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme můžeme... více o Celerové karbanátky (sekaná)
Očištěné a vykuchané kuře na povrchu i uvnitř osolíme (mužeme přidat kmín dle chuti) a pak jej svážeme. Svazování: Aby si drůbež, kterou upravujeme v... více o České kuře pečené
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše... více o Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a... více o Blesková česnečka s uzeným masem
Čekanku nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kolečka, řapík celeru nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžičku másla, přidáme šalotku a... více o Těstoviny s čekankou
Dáme si vařit kostku masoxu s 2 hrnky vody. Na troše oleje mírně orestujeme rozmačkaný česnek. Ve velkém hrnci na másle a troše oleje osmažíme 3 lžíce... více o Česnekovo-sýrová omáčka
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a... více o Celer se sardelovou pastou
**1. Salát** \\ Zeleninu (rajčata, okurku a papriky) nakrájíme nadrobno. **2. Tortilly** \\ Do misky nasypeme mouku a přidáme hrnek vody a lžíci soli.... více o Tortilly po česku
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a... více o Vepřové na česneku
Nastrouhanou dýni, celer a mrkev dáme do kastrolu na kousku rozehřátého másla nebo na olivovém oleji krátce orestovat, pak přilijeme trochu vývaru... více o Dýňová polévka s česnekem a krutony
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi... více o Česnekové fazolky se slaninou
Nové brambory řádně omyjeme kartáčkem a dáme do osolené vody vařit doměkka, pak scedíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme ze všech stran... více o Nové brambory s česnekem
Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře... více o Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Na lžíci oleje osmažíme slaninu, přidáme na hranolky pokrájenou mladou cuketu (i se slupkou) a zprudka osmažíme, nejlépe v kastrolu nebo pánvi s... více o Cuketa na slanině s česnekem
Množství dle počtu strávníků: Filety z ryb dle vlastního výběru očistíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem se solí. Necháme alespoň půl hodiny... více o Česnekové filety v těstíčku
Vejce rozšleháme s troškou soli, přilijeme mléko, přisypeme mouku a dobře promícháme. Směs necháme cca 20 stát, pokud chceme, můžeme dochutit špetkou... více o Palačinky se sýrovou smaženicí a medvědím česnekem
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody (cca 1 - 1,5 litru) s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Potom vývar scedíme a maso obereme od... více o Vydatná česnečka z uzených žeber
Batáty nastrouháme do mísy na jemném nebo hrubém struhadle (můžeme namíchat). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, na nudličky pokrájený medvědí česnek ... více o Batátové bramboráčky s medvědím česnekem
Vypracujeme nelepivé těsto,které vyválíme,dáme do vymazané formy a zarovnáme okraje. Místo čekanky použijeme čekankový sirup. Na náplň prošleháme... více o Makový koláč z čekankového sirupu a šmakouna
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu... více o Česká vepřová čína
Na trošce tuku si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme následně osmažit i pokrájené uzené maso. Přidáme drcený kmín a... více o Česnečka s tvarůžky
Vepřové maso v celku si nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáče s... více o Dušená česneková kýta
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle... více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Mleté maso (vepřový a hovězí mix) dáme do mísy, kde ho ochutíme solí, pepřem mletou sladkou paprikou (nejlépe maďarskou) a jemně pokrájenou cibulí.... více o Čevapčiči po našem
Puky čekanky opláchněte a odkrojte jim konce. Část rozeberte na jednotlivé listy, část pokrájejte na tenká kolečka. Sýr nalámejte na malé kousky,... více o Čekankový salát se sýrem a ořechy
Z obou omytých dýní vydlabejte semínka (propláchněte je, osušte a uchovejte), odkrojte tvrdou kůru a přibližně 15 minut povařte. Dýni vyndejte a... více o Dýňové chutney s nakládaným česnekem
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony... více o Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme až nám pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení... více o Vydatná česnečka "co dům dal"
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět,... více o Polévka (nejen) z medvědího česneku
Ve šlehací nádobě vyšleháme vejce se solí, pepřem a muškátovým květem, přilijeme mléko, přisypeme drobně pokrájenou slaninu a na nudličky pokrájený... více o Lívanečky s medvědím česnekem
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a pokrájené osolené a... více o Kuřecí na houbách s medvědím česnekem
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které... více o Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Tvaroh smíchejte s mlékem, přidejte sladidla, pudinkový prášek, lžičku prášku do pečiva, rum. Formu vyložte pečícím papírem a do ní nalijte těsto.... více o Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým sirupem
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a... více o Koláč se sardnikami a čekankou
Na talíře rozdělte špenátové listy, očištěné a pokrájené ředkvičky a avokádo nakrájené na plátky. Čedar nastrouhejte nahrubo. Do misky rozklepněte 2... více o Omeleta s čedarem
Bazalku opláchněte, otrhejte lístky, promíchejte je se 40 ml oleje a špetkou soli, dejte do mrazáku zchladit a pak rozmixujte na ochucený olej (směs v... více o Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Hermelín rozpůlíme a lžičkou vydlabeme měkký střed. Okraje potřeme chilli pastou(buď obě strany nebo jen jednu) podle toho, jak chceme mít Hermelín... více o Ďábelský Hermelín s česnekem a chilli pastou
Listové těsto rozdělíme na tři díly, které na pomoučněném stole vyválíme do potřebné velikosti, takové, aby se nám do něj povedlo pohodlně zabalit... více o Prokládaný česnekový Hermelín
Nastrouhaný celer dáme povařit do malého množství vody, po změknutí scedíme a dáme do mísy vychladit. K povařenému celeru vmícháme žloutky, smetanu,... více o Celerové sněhánky
Dáme vařit těstoviny, né uplně do měkka. Mezitím si nakrájíme červenou cibulku na drobno a česnek na plátky. Slaninu na malé kostičky. Na wok pánvi... více o Těstoviny s česnekem a slaninkou
Porce ryby potřete solí a pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Nechte chvilku odležet. Mezitím prohřejte v másle lístky šalvěje či rozmarýnu.... více o Cejn na bylinkách
Fazolky očistíme, případně překrájíme a dáme krátce povařit do osolené vody na skus. Scedíme a přidáme je na rozpuštěné máslo s nasekaným česnekem,... více o Česnekové fazolky s parmezánem
Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Všechny stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Majonézu rozmícháme s bílým jogurtem, česnekem, brusinkovým kompotem a... více o Pomazánka s česnekem a tymiánem
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet.... více o Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené
Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na... více o Česnekové plecko na hruškách
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. Ochutíme pepřem... více o Česnečka trochu jinak
Začínáme dresinkem - smícháme bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a dochutíme bílým pepřem a solí - pokud se vám bude zdát dresink málo tekutý,... více o Zeleninový salát s miniřízečky a česnekovým dresinkem
1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Můžeme... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Králíka rozporcujte a vložte do pekáče (nebo větší pánve). Polovinu množství celeru nahrubo nastrouhejte a druhou půlku nakrájejte na kostičky.... více o Králík na celeru
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky.... více o Česnekovo-houbový guláš
Pokud neloupané bulvy červené řepy zabalíme do alobalu, neztrácí řepa při vaření šťávu. Celý článek
Nic nebylo nalezeno