Omeleta s čedarem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst baby špenát
    • 1
      svazek ředkvička
    • 2
      ks avokádo
    • 100
      g sýr čedar
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce zakysaná smetana
    • 2
      lžíce máslo
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na talíře rozdělte špenátové listy, očištěné a pokrájené ředkvičky a avokádo nakrájené na plátky. Čedar nastrouhejte nahrubo.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
Do misky rozklepněte 2 vejce a prošlehejte je vidličkou, přidejte 2 lžíce smetany a dobře promíchejte, směs osolte a opepřete. Na středně vyhřáté pánvi rozpusťte 1 lžíce másla a vlijte vaječnou směs. Postupně ji vařečkou nebo špachtlí hrňte směrem do středu a přelévejte na uvolněné místo na pánvi. Pracujte rychle, omeleta bude hotová během pár minut, povrch musí zůstat krémový. Zasypte ho částí nastrouhaného sýra, omeletu částečně srolujte a nechte sklouznout z pánve na talíř.
3
Stejným způsobem připravte zbývající omelety. Na talíři je můžete ještě posypat zbylým sýrem. Zeleninu zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a ihned podávejte.

RADA: 3 tipy na nejlepší omelety k snídani

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: