169
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na... více o Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Salátové listy pořádně propláchněte a vodu dobře otřepejte. Ředkvičky očistěte a opláchněte, křen oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky.... více o Zeleninový talíř III
Mrkev s červenou řepou nakrájíme na stejné menší kostičky, posypeme provensálským kořením, a vložíme na plech s olejem. V troubě necháme péct do... více o Veganský talíř
Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky, přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko. Zpracujeme v pevné těsto. Tvarujeme... více o Kuličky z tatranek
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme... více o Tarator
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.
Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek
Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem... více o Tatranské pracny
Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře... více o Listové taštičky plněné mletým masem
Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby získal vůni koření.... více o Plněné taštičky
Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání zprudka osmahneme. Lehce podlijeme vodou nebo... více o Azu po tatarsku
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a... více o Vývar s masovými taštičkami
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na oleji rozpustíme cukr na... více o Kuřecí řízek Tahiti
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa
Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme... více o Tatranské kuře
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným... více o Bramborové taštičky se zelím
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům.... více o Tatarka ze zakysanky
Z hladké mouky, cukru, rozpuštěného másla, špetky soli a teplé vody (tolik, aby se těsto nelepilo, ale bylo krásně vláčné!) zaděláme těsto, které... více o Tradiční tažený štrůdl
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když... více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Koupené plátky list. těsta (pokud jsou tam 2 pláty) rozřízneme ještě na dvě půlky. Vezmeme 1. půlku a rozválíme na čtverec. Rozřízneme na čtvrtky,... více o Listové rychlé sladké tajemství
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku banánu a svineme jako španělského... více o Kuřecí tajemství
Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou... více o Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou... více o Rybí taštičky
Maso nakrájíme na větší kousky, naložíme ho do medové marinády, kterou jsme připravili z přísad. Maso necháme den naložené. Potom prudce orestujeme.... více o Malé tajemství
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň... více o Taštičky z křehkého těsta
Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund... více o Tatarák z uzeného lososa
Do pekáčku dáme vrstvu na kolečka nakrájných brambor, na ně vrstvu koleček cibule, na ně rozprostřeme naklepané kuřecí řízečky. Na maso natřeme cca... více o Kuřecí prsíčka v tatarce
Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že... více o Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky... více o Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Šunku nakrájíme na malé kousky (prodává se i nakrájená šunka v balíčku, něco jako nastrouhaný sýr), cibuli najemno, přidáme jogurt a pomazánkové máslo... více o Šunková pomazánka - taťkova
Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto. Těsto necháme kynout 1-1 1/2 hodiny.... více o Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky... více o Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty.... více o Tatarská pomazánka na topinky
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a... více o Pivovarské tajemství
Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs... více o Domácí tatarka
Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza... více o Domácí tatarská omáčka
Připravte si větší, hlubokou pánev s průměrem cca 30 cm a poklici, která se může dát do trouby. Též poslouží remoska. Trouba by měla být předehřátá na... více o Jablečný koláč "Tart Tatin"
Oloupané špekáčky rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici, pepř, kečup, papriku, chilli nebo tabasco, vše... více o Tousty se špekáčkovým tataráčkem
Nejprve vymažeme a vysypeme plech. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do peč. a vanilkový cukr, promícháme. Do kastrůlku dáme mléko, olej, vejce a... více o Ovocný táč (rychlovka)
Cibuli a okurky nakrajíme nadrobno a všechny suroviny smícháme. Dochutíme podle chuti.... více o Tatarka
Do teplého mléka rozmícháme cukr krystal a přidáme droždí.Necháme vykynout.Na dno mísy dáme špetku soli, přidáme hladkou mouku, vejce,kvásek a... více o Meruňkový táč kynutý
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké... více o Tatrankové pracny-voňavé
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince. Dle chuti můžete... více o Babiččin falešný tatarák
Šalotku a 50 g šunky nakrájíme na drobno. Z poloviny melounu ořežeme slupku, odstraníme jádra a nakrájíme jej na kousky. Sýr nakrájíme taktéž na... více o Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tuk nastrouháme na hrubém struhadle.Tatranky a sojové suky rozmixujeme nebo umeleme. Všechny suroviny pak smícháme a vypracujeme hladké těsto, které v... více o Tatrankové rohlíčky
**Ořechy:** Tatranky a sojové suky si rozdtíme v mixeru nebo pomeleme (nastrouháme). 100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Z mouky, cukru, tuku... více o Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce.... více o Šťavnaté tartaletky
Ve vroucí osolené vodě vařte artyčoky asi 10 až 15 minut tak, aby ještě zůstaly pevné. Sceďte a zprudka zchlaďte v ledové vodě. Podélně je rozpulte a... více o Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty. Na... více o Falešný tatarák z uzeniny
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu... více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno