1920
Cibuli nakrájejte najemno a 4 minuty restujte v kastrolu na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, po minutě maso a restujte... více o Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Pečivo nakrájejte na kostičky, banán na kolečka, čokoládu nasekejte na malé kousky. Zapékací mísu vymažte máslem. Polovinu pečiva rozložte do zapékací... více o Žemlovka s banánem a čokoládou
Nejprve připravte omáčku chimichurri. Nasekejte nadrobno petrželku i pažitku a v misce promíchejte s ostatními surovinami. Podle chuti osolte. Lilek... více o Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Brambory a polovinu cukety nastrouháme najemno, zbylou cuketu spolu s mrkví nahrubo a vše dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek 2 vejce, žervé, sůl... více o Cuketové placičky s žervé
Podle vlastni chuti udělejte čínu z vepřového nebo kuřecího masa. Nesmí být příliš mnoho šťávy, raději hustší směs. Připravte těsto na palačinky. Bez... více o Česká čína v županu čínského mandarina
Maso nakrájíme na plátky a zprudka na oleji krátce osmahneme. Maso vložíme do pečící mísy, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a přidáme nakrájený... více o Zapečená kýta na česneku se smetanou
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Celer očistíme a pokrájíme na hranolky dlouhé asi 3 cm. Žampiony nasucho očistíme, oloupeme, větší... více o Zapečené kuře s celerem
Čekankové puky (syrové) podélně rozpůlíme, mezi půlky čekanky vložíme plátky nakrájeného sýra (nešetříme!!), zabalíme do plátku šunky a propíchneme... více o Zapékaná čekanka po francouzsku
Zmrzlé surimi vhodíme do misky a zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut tak. Pak je vyjmeme, stáhneme fólii a surimi nakrájíme na kostky. Ve smetaně... více o Žabinec vodníka Česílka
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře... více o Čevabčiči na chorvatský způsob
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny. Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku... více o Závin z listového těsta s česnekem
Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé... více o Zapečené toasty s česnekem a sýrem
Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo... více o Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše promícháme a... více o Česnekovo-žampionové masíčko: minutka
Celer oloupeme, pokrájíme na plátky a uvaříme doměkka (nerozvařit!) v osolené vodě s citronovou šťávou. Pak scedíme a necháme vychladnout. Ze starších... více o Celer s uzeným masem - zapékaný
Čekanku omyjeme, odřežeme košťál a nakrájíme na tenké proužky, hrstku si ponecháme bokem na ozdobení porcí. Ze sýru odkrojíme okraje a nakrájíme na... více o Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
**Nejprve si připravíme omáčku:** Na másle si necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou, zamícháme a přilejeme za stálého... více o Zapečené brambory s česnekovou omáčkou
Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky... více o Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.... více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou... více o Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem,... více o Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití. V... více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou
Celer důkladně omyjte. Všechny záhyby vyčistěte jemným (třeba zubním) kartáčkem, případné zbytky listů ořežte. Kořínky seřízněte tak, aby celer stál... více o Zvolna pečený celer
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, jemně naklepeme (stačí rukou), aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. 1/... více o Česnekovo-zázvorové medailonky
Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části. V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a... více o Česnekovo-zázvorová játra
Kuřecí maso očistíme a potřeme marinádou umíchanou z česneku, zázvoru, oleje a sojové omáčky. Maso uložíme v misce na cca dvě hodiny (můžeme v chladnu... více o Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše... více o Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony... více o Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet.... více o Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na... více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
V misce smícháme nastrouhaný zázvor, česnek, sojovou omáčku a olej. Plátky vepřového masa (krkovice, bok, plec) nebo naporcované kuře či králík,... více o Česnekovo-zázvorová marináda
Okurku oloupeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem (vše dle vlastní chuti chuti) a jemně osolíme. Okurku se... více o Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Všechny ingredience smíchejte a propracujte. V míse, kterou zakryjete utěrkou, nechte kynout na teplém místě 4-6 hodin (měla jsem to u roury od... více o Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky... více o Celerový salát - zdravě a chutně
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Všechny ingredience přidáme do jogurtu a promícháme. Můžeme podávat k masu, zeleninovým i těstovinovým salátům.... více o Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Smícháme nejdříve všchny pevné ingredience kromě kakaa a potom do nich vmícháme ty tekuté. Já používám robota na dvojky otáčky. Vymažeme formu máslem... více o Celozrnná zdravá bábovka
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po... více o Česnekový lilek - zdravě a chutně
Toastový chléb rozmixujte ve food processoru na drobky, ořechy a sušené ovoce nasekejte nadrobno, vše dejte do mísy a přidejte změklé máslo. Prsty... více o Salát se zapečenou čekankou
Vyvaríme cestoviny a dáme rozohriať rúru na 220°C. Pokial sa nám vyvaria cestoviny tak si na menšie kúsky nakrájame brokolicu a tiež ju prevaríme v... více o Zapekané cestoviny
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a... více o Česneková plec se žampiony
Troubu rozehřejte na 180 °C. Celou palici česneku dejte na plech do trouby a pečte 35 minut. Nechte vychladnout, vymačkejte stroužky do misky a... více o Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na jemně pokrájeném špeku. Přihodíme na klínky pokrájené očištěné žampiony a smažíme do povadnutí.... více o Smetanové žampiony s medvědím česnekem
V míse pečlivě promícháme všechny suroviny, podle chuti přidáme tabasco, sůl a pepř. Salát dáme rozležet do chladničky.... více o Salát z černých fazolí a avokáda
Párky vložíme do pekáče posypeme nakéjenou cibulí a parikou na kolečka, zalijeme kečupem a černým pivem (množství záleží na chuti každého). Vložíme do... více o Párky na černém pivu
Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které... více o Vepřové s cibulí na černém pivu
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky... více o Kapr na černo
Tuk s cukrem šleháme ve šlehači, až je tuk pěkně našlehaný přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao -... více o Černá buchta jednička
Do mixéru dáme 4 žloutky, 1 dl oleje, 1 dl mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g moučkového cukru a mixujeme 2 minuty. Pak vlejeme do mísy,... více o Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut... více o Šťáva z černého rybízu
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Je nejen chutné, ale také posiluje imunitu, pomáhá při trávení, jeho šťáva snižuje diabetikům… Celý článek
Nic nebylo nalezeno