• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Závin z listového těsta s česnekem
    Napište svůj komentář k receptu

    Závin z listového těsta s česnekem

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 64
    doba přípravy: 40 minut
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Závin z listového těsta s česnekem
    Závin z listového těsta s česnekem
    Závin z listového těsta s česnekem
    Závin z listového těsta s česnekem
    Závin z listového těsta s česnekem
    Závin z listového těsta s česnekem
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
      • 3
        stroužek česnek
      • 1
        ks vejce
      • 250
        g tavený sýr
      • 400
        g listové těsto
      • 1
        hrst strouhanka
      • 200
        ml zakysaná smetana
      • 250
        g moravské uzené

    Postup přípravy receptu

    1
    Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny.
    2
    Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku vidličkou umícháme směs. Protože na potření závinu bude stačit půl vejce, tak ho v hrníčku rozmícháme a polovinu přilejeme ke směsi sýra. Středem těsta položíme plátky uzeného masa do řady za sebou, na to pomažeme sýrovou směs, lehce zaprášíme strouhankou a na to znovu položíme maso a tak opakujeme, až vše spotřebujeme. Je jedno, budeme-li končit sýrem nebo masem.

    RADA: Jak snadno oloupat česnek?

    3
    Pak lehce přehneme zbývající těsto přes sebe a závin uložíme na plech vypláchnutý vodou nebo na pečící papír přehnutými konci dolů. Pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřátě trouby tak na 200 °C. Pečeme asi 10 min, potom zmírníme na 150 °C a dopečeme asi 10 min. Troubu nesmíme nejméně 15 min. otevírat.Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě.Jí se studený, ale nejlepší je vlažný.

    RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Závin z listového těsta se špenátem

    Závin z listového těsta se špenátem

    Závin z listového těsta na slano

    Závin z listového těsta na slano

    Závin z listového těsta s červenou řepou

    Závin z listového těsta s červenou…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 28. 8. 2014 19:40

      Dobrý hutný závin. Sice ne moc zdravý, ale tak už to u výborných věcí často bývá :) Důležité je, že v něm nejsou žádné "problematické" suroviny, takže je ideální pro párty, kde nevíte, kdo co nejí. S tímto se velmi pravděpodobně zavděčíte všem :)

    • Jandy
      Jandy | 7. 4. 2013 14:14

      výborný recept, trochu som ho upravila,kedže som nemala tavený syr, tak som do smotany nastruhala tvrdý syr / dosť vela/ a tiež čerstvú pažitku, ktorá prevoňala celý koláč, mňam....

    • katuusss | 2. 8. 2012 20:46

      Recept se stal našim oblíbeným -děláme několikrát do roka - moc dobré! :)

    • barus.v | 14. 12. 2011 18:25

      Je moc dobrý ;-)

    • Jana
      Jana | 10. 5. 2011 06:53

      Je výborný :-)

    • MartikK
      MartikK | 15. 3. 2011 23:07

      Opravdu moc dobré, jen je potřeba nepřehnat to se sýrovou směsí. Minule, když jsem ho dělala, dala jsem jí tam v poměru k uzenému masu více a bylo to moc hutné - stačil jeden kousek a člověk byl plný :) Příště určitě uberu.

    • kalash.nika | 15. 10. 2010 14:08

      Je výborný, dávám za 1. Zítra ho poněkolikáté dělám návštěvě.

    • Dany PB
      Dany PB | 7. 10. 2010 23:54

      Já použila šunku a bylo to moc dobré :-)

    • Šárka Rudlová
      Šárka Rudlová | 17. 8. 2010 10:17

      Místo zakysané smetany jde i bílý jogurt.

    • Martina Hájková
      Martina Hájková | 13. 10. 2009 14:48

      Super,jednoduché,ryché chutné...1*

    • Miroslava Červenková
      Miroslava Červenková | 19. 9. 2009 15:17

      Výborné, skvělé, mňamózní!!!!!!!!!

    • Roman Raba
      Roman Raba | 31. 7. 2009 20:08

      Závin byl nejlepší, co jsem kdy z listového těsta jedl. Ještě vlažný je skutečně fantastický. 1.

    • Jana Vencková
      Jana Vencková | 16. 1. 2009 21:48

      Díky za recept, zkoušela jsem dnes poprvé a dost mě nadchnul :-))...myslela jsem si, že ho budu mít na víkend k večeři, ale v podstatě jsme ho "sežrali" hned při ochutnávce, jak se povedl (respektive já sama). Takže velká jedna a určitě zařazuji do oblíbených. Dělám různé jiné slané náplně do listového těsta, ale tohle je super nápad. Pěkně se to vrství a nic nevypadává. Jen jsem měla 500 gr těsta, takže i taveného sýra jsem dala 350 gr a stejně tak moravského uzeného.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 12. 7. 2008 09:34

      Tak se nerozčilujte Helo,je to dobrý recept a hned jsem taky přidala jedničku,protože ho znám a vím,že je fakt dobrý.Nevím,kterou Terezu mislíte,Terezu J.? nemyslím,že by byla taková,to se někdo jen baví.

    • Hela -
      Hela - | 12. 7. 2008 08:00

      Včera 11x jednička, dnes přibyla 5. To ti to Terezo opravdu dělá tak dobře ?

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 20:30

      Myslíte VIP? Placené služby?

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 10. 7. 2008 20:21

      No Oldo, takhle vpravo jsou 4 okna s názvy "diskusní forum" "fotogalerie", "blog" a čtvrtá z nich "chat" :-)

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 10. 7. 2008 18:58

      Jano a už jste na ten chat přišla?Mně se to ještě nepovedlo,sice se dostanu skrz,ale pak prostě nic.Žádná reakce,a to tam je od Kovářů návod.Asi bychom to měli prubnout,až bude čas.Třeba se to všichni i naučíme :-))

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 18:01

      Taková jsem já. Jaký chat.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 10. 7. 2008 17:27

      Oldřichu,žasnu,jste ochota sama.Jindřiško,asi jste na to už přišla,že?Taky jsem na to sice přišla sama,ale těch ikonek jsem si taky hned nevšimla.Dodnes spoustu věcí nevím.Třeba,jak se dostat na chat v těchto receptech.

    • jindřiška ševčíková
      jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:27

      Děkuji moc,ty ikonky nad fotkou jsem fakt nezaregistrovala.A dokonce se mi to i povedlo.Tak dobrou chuť.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 11:10

      Zkuste na to přijít sama, systémem pokus-omyl.Já to tak dělám; PC jsou blbovzdorné-to myslím i na sebe. Až bude nejhůře, klik na pravou ikonku nad foto.

    • jindřiška ševčíková
      jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:01

      dobrý den,můžu poprosit o radu jak se dávají recepty do oblíbených?děkuji

    • Gábina H
      Gábina H | 10. 7. 2008 09:08

      Ještě jsem zapomněla pochválit to balení závinu. Vypadalo to moc hezky, nic nevytékalo. Určitě využiji i u dalších receptů.

    • Gábina H
      Gábina H | 10. 7. 2008 09:07

      Závin byl výborný, těsto jsem dělala podle receptu Listové těsto bez překládání, taky výborné..

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 26. 4. 2008 19:17

      Vyzkoušela jsem tento závin na manželovu oslavu narozenin. Výsledek - výborná česneková chuťovka. Dala jsem 3 vrstvy nádivky. Uzené jsem měla trochu větší, proto jsem i závin vytvořila o kapánek širší. A to byla chyba, protože po upečení - při krájení byly řezy o něco delší. Proto jsem je pro lepší manipulaci překrojila na půl. Na chuti to ale vůbec neubralo. Autorka má pravdu. Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě. Helo, děkuji za recept a dávám velikánskou 1.

    • Vlaďka Dary
      Vlaďka Dary | 14. 3. 2008 15:49

      Tož jsem také zkusila tuhle dobrotu a fakt je supr,dávám za 1!Teď jsem dopekla novou várku,aby byl mls na víkend,ale mám dojem,že se možná nedočká ani sobotního rána:-)Díky za prima recept!

    • Hela -
      Hela - | 12. 3. 2008 20:29

      Ahoj Mino, musela jsem se smát tvému komentáři. Doufám, že jsi si při tom pochutnávání na mě vzpoměla! Je to, jako bys byla u mě na návštěvě - akorát sis to musela upéct sama...haha...

    • milena kubikova
      milena kubikova | 12. 3. 2008 19:07

      tak toto je uzasna zalezitost....bola by som schopna sama zjest cely jeden zavin a mamicka druhy....este, ze mame v sebe klapku a pevnu volu....ale treba ju teda sakra velku...tu volu.....je to fajneeee

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 2. 2. 2008 19:57

      Vynikající závin,dělala jsem na svou oslavu narozenin.Všichni moc chválili.o)

    • Jarka O.
      Jarka O. | 17. 1. 2008 17:07

      Helo, nechala jsem Vám vzkaz u Strašidýlek. Jinak děti pily jako duhy, vypily půl láhve malinového sirupu s vodou:-))))))

    • Hela -
      Hela - | 17. 1. 2008 13:22

      To mě překvapilo a potěšilo, že právě na tenhle recept padla vaše volba v kroužku vaření pro děti. Velmi dobře se totiž na to pije a tak ho dělám spíš na nějaké oslavy. Abych pravdu řekla, právě na vás a váš kroužek jsem myslela p. Jarko Oumarová, když jsem sem dávala recept na Strašidýlka.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 17. 1. 2008 07:17

      Spáchali jsme to v úterý s dětmi na kroužku vaření a chutnalo nám moc, děti posílají 1:-)

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 14. 1. 2008 12:19

      Nedala jsem strouhanku, jinak vše úplně stejné, ale namazala jsem směs na celou plochu, na to moravské a zamotala jako na šneky, nemá to chybu, opravdu vlažné je to super, jaké je to studené, Helo, to nevíme, protože mně to doma zblajzli málem i s pečícím papírem. Děkuji za recept a dávám rozhodně za 1*.

    • Anonym
      Anonym | 4. 1. 2008 07:21

      Dělám velice podobnou směs (tedy bez strouhanky a uzeného,přidám nastrouhaný eidam či goudu a trochu majolky)a mažu na plátky veky ,pak zapékám v troubě do růžova.Bezva chuťovka.Ten závin bude určitě taky moc fajn.Česnek a sýr, to nikdy nezklame.:-) PS

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané štrůdly a rolády Jednohubky
    Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Listové těsto Moravské uzené Strouhanka Tavený sýr Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sváteční řezy

    Sváteční řezy

    Kmínový chlebík

    Kmínový chlebík

    Rybízový dort s tvarohem

    Rybízový dort s tvarohem

    Cuketové lečo s paprikou a klobásou

    Cuketové lečo s paprikou a klobásou

    Slaný řecký koláč

    Slaný řecký koláč

    Smažené špagety se zeleninou

    Smažené špagety se zeleninou

    Kapustová polévka s bramborem

    Kapustová polévka s bramborem

    Losos v sezamové krustě

    Losos v sezamové krustě

    Čokoládový koláč s blumami

    Čokoládový koláč s blumami

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    20 minut
    Brusinkové "blondýnky"

    Brusinkové "blondýnky"

    Poslední sledované recepty

    54
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    50
    Míša řezy
    Míša řezy
    36
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Deník Aha! 23.4.2021

    Deník Aha! 23.4.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Dáma.cz Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Ženy.cz Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Obhajoba ministra Arenbergera, jeho postoje ke Sputniku V a zdravého rozumu proti hysterii

    Obhajoba ministra Arenbergera, jeho postoje ke Sputniku V a zdravého rozumu proti hysterii

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Další doporučené recepty:

    Závin z bramborového těsta
    Závin z bramborového těsta
    Závin z listového těsta na slano
    Závin z listového těsta na slano
    Závin z listového těsta s červenou řepou
    Závin z listového těsta s červenou řepou
    Závin z listového těsta se špenátem
    Závin z listového těsta se špenátem
    Závin z listového těsta se zelím a slaninou
    Závin z listového těsta se zelím a…
    Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
    Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
    • Recepty.cz
    • Závin z listového těsta s česnekem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí