Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřové maso - plát, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      stroužek česnek na roládu a dozdobení, cca 5 -
    • 2
      lžíce olej 1 -
    • 50
      g uzený špek
    • 80
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... , pokrájená na plátky, cca
    • 1
      ks cibule velká
    • 300
      g čerstvé žampiony cca
    • vepřový vývar nebo bujonu
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití.
2
V hrnci necháme na pokrájeném špeku a oleji zesklovatět cibuli, pak vložíme rolku, kterou necháme ze všech stran osmažit, přidáme rozetřený větší stroužek česneku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka, občas otočíme a podle potřeby podlijeme.
3
Roládu vyjmeme na talíř, sundáme z ní provázek a pokrájíme na plátky, které udržujeme v teple.
4
Do vývaru přidáme na větší kusy pokrájené žampiony a smetanu, necháme krátce povařit. V malém množství studené vody (vývaru) rozmícháme hladkou mouku, kterou vývar zahustíme. Omáčku necháme provařit, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem.
5
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou dle chuti. Plátky rolády dáme na talíř s přílohou, přelijeme žampionovou omáčkou a dozdobíme slabými plátky česneku.
6
*Použít můžeme i hovězí nebo krůtí maso.

Komentáře k receptu

  • Anička
    Anička |

    17. 9. 2013 15:08

    Skvělé a vůbec ne těžké, jak se mi na první pohled zdálo. Děkuji vám za recept.

  • Monilada
    Monilada |

    23. 3. 2013 19:32

    Je to opravdu moc a moc dobre :-)