977
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce... více o Voňavé vepřové plátky se žampiony
Uvařit těstoviny dle návodu na balení. Předehřát troubu na 180°C. Smíchat všechny ingredience, kromě těch na omáčku a sýru mozarella. Směsí naplnit... více o Zapečené Manicotti
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové... více o Zázvorová žebírka na cibuli
Mleté kuličky: do mísy dáme mleté maso, které dochutíme jemně nastrouhaným čerstvým zázvorem a česnekem, sojovou omáčkou, pepřem a vše dobře... více o Mleté zázvorové kuličky se zeleninovými těstovinami
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně... více o Třešňovo-makový závin
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli. K té pak přidáme na plátky... více o Krémové žampiony s těstovinami
Zelí pokrájíme na slabé nudličky do mísy, mírně osolíme, dle sladkosti papriky a mrkve osladíme, přidáme zázvor podle toho, jak chceme mít salát... více o Zelný salát (nejen) se zázvorem
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky... více o Zázvorové nudličky s hlívou
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo... více o Žampionová směs s játry
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl. Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce. Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte... více o Zázvorové špaldové sušenky
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od... více o Tažený štrůdl (závin)
Rybí filety jemně osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova orestujeme a uložíme v teple. Do výpeku dáme... více o Kořeněná ryba se žampiony
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme. Rajčátka, papriku, česnek i olivy pokrájíme, smícháme s těstovinami, ochutíme... více o Bezmasé zapečené těstoviny s olivami
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky a žampionů... více o Boloňské řízky - zapečené
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto naskládáme(nasypeme) nalámané kousky piškot, nasekané ořechy, kostičky jablek a posypeme... více o Medový listový závin
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme osolené a opepřené porce ryby. Na ryby nandáme směs z nastrouhané mrkve a koleček pórku, které jsme předem... více o Zapečená ryba s přílohou
K přípravě se hodí větší žampiony, počítáme nejméně 3 na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme doměkka ve vývaru z... více o Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem
Z pomazánkového másla, hladké a polohrubé mouky, citronové kůry a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak ho na... více o Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla
Sušené ovoce spaříme vařící vodou, necháme 10 minut stát, pak necháme dobře okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Tvaroh smícháme s vajíčky, cukry a... více o Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Kuřecí prsíčka naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a odložíme na talíř. Šunku a salám nakrájíme na malé kostičky a mírně osmáhneme na trošce... více o Zapečená kuřecí rolka II.
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky... více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Na trošce oleje společně orestujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme brambory pokrájené na malé kostičky, poprášíme hladkou moukou,... více o Chorvatská polévka (Zagorská)
Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin... více o Domácí kandovaný zázvor
Žampiony nakrájíme na plátky, které krátce orestujeme na rozpuštěném másle. Do hrnce přisypeme brambory, zalijeme 0,5 litrem vody, přidáme bujon a... více o Žampionová polévka se zakysanou smetanou
Uvařené špagety (nebo jiné těstoviny) dáme do větší mísy, přidáme pokrájená rajčata, ochutíme tymiánem. Na pánvi s troškou oleje osmažíme dosklovata... více o Těstoviny se žampiony ala pizza
Maso pokrájíme na kostičky (nudličky), dáme do mísy, osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, sojovou omáčku, olej a solamyl. Vše... více o Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka
Do zakysané smetany zamícháme nasekané (nejlépe čerstvé) bylinky, které máme k dispozici, prolisovaný česnek, sůl a pepř, lžičku hořčice, můžeme... více o Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany
Na pánvi orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, přídáme pórek a žampiony a chvilku porestujeme. Zalijeme vývarem a chvilku povaříme, přidáme... více o Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce
Počet květů, který je potřeba na vytvoření zavařeniny, záleží na druhu růže, viz článek [[http://www.recepty.cz/clanek/gourmet/sipkovy-sven-304... více o Zavařenina z růží
Rozehřejte olej, přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nechte ji zesklovatět. Přidejte očištěnou, nahrubo... více o Závin z listového těsta s červenou řepou
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet.... více o Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou... více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou
Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl). Zapékací misku vylejeme... více o Zapečené buřty s nivou a cibulí
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy... více o Brambory s kapustou a sýrem - zapečené
Marináda: cibuli nakrájíme na kostičky, citrón na kolečka, anglickou slaninu na plátky. V misce smícháme s 1/2 dcl oleje, sterilovanou paprikou,... více o Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík
Slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme vyškvařit, pak na ni přidáme plátky žampionů, které na ní orestujeme. Maso dáme do mísy, přidáme vejce, hrubě... více o Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony
Vepřovou kýtu si nejdříve očistíme a pak ji rozdělíme na 8 plátků. Ty rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme kousek sýra a naneseme lžičku... více o Vepřové závitky plněné sýrem
* nakrájíme cibuli na (půl)kolečka * brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky (ideální tenké plátky nebo kostičky) * žampiony pokrájíme na menší... více o Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Do mouky na vále uděláme důlek a rozdrobíme droždí - pocukrujeme a hned s ostatními ingrediencemi rukama vypracujeme vláčné těsto - NENECHÁVÁME KYNOUT... více o NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta vyválet váleček o průměru 1 cm a... více o Anýzové žaludy
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří pater.... více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet. Marináda: smícháme... více o Medové maso se zázvorem a hruškou
Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkve očistěte a oloupejte. Orestujte je ze všech stran na oleji, přidejte k nim pomerančovou šťávu, med a 2 lžíce vody.... více o Zapékaná karotka na medu se sezamem
Brokolici dáme chvíli vařit do osolené vody. Mezitím si vymažeme pekáček máslem a přidáme do něho jeden malý svazek jarní cibulky na kolečka, bílou... více o Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou
1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Můžeme... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Starší rohlíky (housky) prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Rohlíky naskládáme na plech vedle sebe, aby se nekolébaly a náplň při pečení... více o Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou... více o Houbovo-zázvorové hovězí
Vajíčka s cukrem půl hodiny stále mícháme, pak přidáme zázvor (podle chuti, my dáváme 2 lžičky), mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme hrubší... více o Zázvorky - ty naše :o)
Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek (8 minut). Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova, osolte, opepřete.... více o Těstoviny zapečené s mozzarellou
Možná si myslíte, že uvařit chutný slepičí vývar není žádná věda. Opak je ale pravdou. Pokud… Celý článek
Pokud se chystáte připravovat masové fondue, určitě využijete tenhle praktický tip. Báječnou… Celý článek
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Připravujete občas pokrmy z mletého masa? Pak se vám určitě bude hodit tip, jak docílit toho,… Celý článek
Máte rádi ve friťáku smažené pokrmy, ať už jde o hranolky, řízky, obalovaný sýr, květák,… Celý článek
Taky tak milujete bramboráky, ale od jejich přípravy vás obvykle odradí pracné a dlouhé… Celý článek
Čerstvé ryby jsou vynikající, ne každému je ale příjemné jejich intenzivní aroma. Bohužel se… Celý článek
Taky vám nebo vašim dětem tak vadí svrasklý škraloup, tvořící se v hrnečku na povrchu… Celý článek
Ždímáte si citron jen do čaje nebo citronády? Pak vás možná překvapí, že šťáva z něj dokáže… Celý článek
Máte rádi smažené ryby v trojobalu, ať už jde o tresku nebo třeba kapra? Pak se vám budou… Celý článek
Nic nebylo nalezeno