182
Vše smícháme a používáme na vše, k čemu si myslíme, že by to mohlo být dobré. Např. Smažený sýr, řízek, smažená cuketa, na brambory apod.... více o Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a... více o Hrníčkový perník 1.
1) Vše smícháme dohromady tak, aby řídké těsto bylo hladké. 2) Vymažeme si pečící papír, který potom vložíme do misky (např. skleněné). 3) Těsto... více o 4-3-2-1 bábovka
1) V mrazáku necháme banán zmrznout (nejlépe přes noc). 2) Banán dáme do mixéru. 3) Mixujeme, dokud nebudou v krému hrudky (pokud nejde rozmixovat,... více o Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!
Do mísy rozklepněte vejce, rozšlehejte je metličkou, přidejte smetanu nebo šlehačku, sůl, pepř a bylinky. Ještě jednou promíchejte. Přichází řada na... více o Slaný koláč 2 v 1
1. Troubu na 225 °C, na plech naskládat kolečka salámu a péci asi 7 minut. Pak na každé kolečko dát lžičku zakysané smetany, lístky bazalky naskládat... více o Rychlé pohoštění 1. 2. 3.
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme ostatní ingredience. Současně přidáváme sníh, který jsme ušlehali z bílků a zbylého cukru. Těsto upečeme v dortové... více o Harlekýn podle Frekvence 1
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží... více o Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Do vyšší sklenice nalejeme: 1 díl KYSELÉ (šťáva z citronu nebo limety...), 2 díly SLADKĚ (grenadina, ovocná šťáva, sirup...), 3 díly SILNÉ (bílý rum,... více o 1 2 3 4
Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek, ale již nezbyl nálev.... více o Nálev na okurky na 1 sklenici
Krabí tyčinky pokrájíme hodně na jemno, dáme do mísy a přidáme k nim najemno pokrájenou cibuli. Zalijeme zálivkou připravenou z výše uvedených přísad... více o Krabí koktejl 1
Maso očistíme, nakrájíme na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Cibuli nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na rozpuštěném másle. Mezitím... více o Minutkový guláš Stroganov 1
1.) Do kastrolu odlijeme půl litru mléka a přivedeme k varu. V ostatním mléku rozmícháme vanilkový puding. Zálivku vlijeme opatrně do vroucího mléka a... více o Vaječný likér (1 litr)
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na... více o Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Salátové listy pořádně propláchněte a vodu dobře otřepejte. Ředkvičky očistěte a opláchněte, křen oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky.... více o Zeleninový talíř III
Mrkev s červenou řepou nakrájíme na stejné menší kostičky, posypeme provensálským kořením, a vložíme na plech s olejem. V troubě necháme péct do... více o Veganský talíř
Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky, přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko. Zpracujeme v pevné těsto. Tvarujeme... více o Kuličky z tatranek
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme... více o Tarator
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.
Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek
Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem... více o Tatranské pracny
Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře... více o Listové taštičky plněné mletým masem
Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby získal vůni koření.... více o Plněné taštičky
Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání zprudka osmahneme. Lehce podlijeme vodou nebo... více o Azu po tatarsku
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a... více o Vývar s masovými taštičkami
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na oleji rozpustíme cukr na... více o Kuřecí řízek Tahiti
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa
Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme... více o Tatranské kuře
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným... více o Bramborové taštičky se zelím
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům.... více o Tatarka ze zakysanky
Z hladké mouky, cukru, rozpuštěného másla, špetky soli a teplé vody (tolik, aby se těsto nelepilo, ale bylo krásně vláčné!) zaděláme těsto, které... více o Tradiční tažený štrůdl
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když... více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Koupené plátky list. těsta (pokud jsou tam 2 pláty) rozřízneme ještě na dvě půlky. Vezmeme 1. půlku a rozválíme na čtverec. Rozřízneme na čtvrtky,... více o Listové rychlé sladké tajemství
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku banánu a svineme jako španělského... více o Kuřecí tajemství
Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou... více o Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou... více o Rybí taštičky
Maso nakrájíme na větší kousky, naložíme ho do medové marinády, kterou jsme připravili z přísad. Maso necháme den naložené. Potom prudce orestujeme.... více o Malé tajemství
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň... více o Taštičky z křehkého těsta
Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund... více o Tatarák z uzeného lososa
Do pekáčku dáme vrstvu na kolečka nakrájných brambor, na ně vrstvu koleček cibule, na ně rozprostřeme naklepané kuřecí řízečky. Na maso natřeme cca... více o Kuřecí prsíčka v tatarce
Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že... více o Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky... více o Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Šunku nakrájíme na malé kousky (prodává se i nakrájená šunka v balíčku, něco jako nastrouhaný sýr), cibuli najemno, přidáme jogurt a pomazánkové máslo... více o Šunková pomazánka - taťkova
Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto. Těsto necháme kynout 1-1 1/2 hodiny.... více o Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky... více o Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty.... více o Tatarská pomazánka na topinky
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a... více o Pivovarské tajemství
Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs... více o Domácí tatarka
Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza... více o Domácí tatarská omáčka
Připravte si větší, hlubokou pánev s průměrem cca 30 cm a poklici, která se může dát do trouby. Též poslouží remoska. Trouba by měla být předehřátá na... více o Jablečný koláč "Tart Tatin"
Oloupané špekáčky rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici, pepř, kečup, papriku, chilli nebo tabasco, vše... více o Tousty se špekáčkovým tataráčkem
Také se vám často stane, že jakmile začnete grilovat a položíte první kousky masa na sotva… Celý článek
Mezi lidmi je velmi rozšířené, že šálek silné kávy postaví společensky unaveného člověka na… Celý článek
Už jste vyzkoušeli tenhle efektní způsob úpravy pokrmů? Jestli ne, nebojte se toho. Docílíte… Celý článek
Milujete pečené plněné papriky v rajské omáčce? Pak se vám určitě bude hodit praktický tip,… Celý článek
I když si v dnešní době už můžeme vybírat, k dispozici běžně máme polníček, rukolu, dubáček a… Celý článek
Propadli jste chuti lahodné šalotky? Pak se vám určitě bude hodit pár praktických informací o… Celý článek
Šleháním sněhu mnoho receptů začíná a jde o důležitý základ, na kterém ale často ztroskotá.… Celý článek
Možná si myslíte, že uvařit chutný slepičí vývar není žádná věda. Opak je ale pravdou. Pokud… Celý článek
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Máte rádi ve friťáku smažené pokrmy, ať už jde o hranolky, řízky, obalovaný sýr, květák,… Celý článek