Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud... více o Španělská rajčatová polévka
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme sníh z bílků. Umeleme piškoty a mandle a opatrně je přimícháme do směsi. Pečeme ve vymaštěné a hrubou moukou... více o Jednoduchý mandlový koláč
Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti. Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety... více o Kološvárské zelí II.
Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk... více o Dolnozemský maďarský guláš
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny... více o Středozemní kuře
Očištěná vypraná husí játra nakrájíme na malé kousky a na jemně nasekané, na másle usmažené cibulce dusíme za stálého míchání asi 10 minut. Pak je... více o Rizoto s husími játry
Nastříhejte si 6 plátků fólie (staniolu), z nichž každý by měl měřit 25 x 25 cm. Potřete každý plátek olejem a položte stranou. Ostrým nožem nařízněte... více o Kuřecí balíčky po italsku
Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme... více o Plněné žampiony IV.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V... více o jehněčí po římsku
Dejte do velké pánve na smažení slaninu společně s cibulí, česnekem a celerem. Smažte za častého míchání 4-5 minut, až cibule změkne a slanina začne... více o čočková polévka s těstovinami
Rozložte porce kuřete v jedné vrstvě ve větší zapékací míse a potřete je lehce olivovým olejem. 15 minut je nechte v předehřátém grilu a občas je... více o Grilované italské kuře
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso, kečup, grilovací koření, pepř, sůl a zprudka osmahneme... více o Calzone s kuřecím masem
nebo válečkem na nudle. V každém řízku nařízněte kapsu. Mandle dejte do pekáčku nebo na plech a na středně rozpáleném grilu je 2-3 minuty pražte, aby... více o vepřové řízky na citronu a česneku
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci (vaříme je asi 11 minut). Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme... více o Těstovinový salát s krůtím masem
Z tuňáka vyndejte všechny kosti. Dejte do mixéru společně s ančovičkami, 2,25 dl olivového oleje a petrželkou. Vše rozmixujte na hladkou omáčku. Lžící... více o špagety s tuňákem III.
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající... více o Plněné papriky po italsku
Z rajčat odstraníme zbytky stopky. Rozkrájíme plátky a naskládáme na talíř nebo misku. Cibuli, česnek, kapary, olivy, petržel, sůl a pepř promícháme... více o Korsický rajčatový salát
Špenát a řeřichu omyjte a savým kuchyňským papírem důkladně osušte. Odstraňte tuhé stonky. Listy špenátu a řeřichy dejte do velké servírovací nádoby.... více o italský salát s mozarellou
Brambory operte a očistěte a dejte je do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a vařte 8-12 minut, nebo až začnou měknout. (Doba varu závisí na velikosti... více o italský bramborový salát
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, vysypeme do pekáčku, na ni dáme na drobnější čtvrtky brambor, osolíme, opepříme, pomažeme slabší vrstvou kečupu,... více o Téměř dietní prsíčka
Panenku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje. Opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Nakrájíme... více o Medailonky s brokolicí a nivou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a smícháme s nastrouhanou nivou a nakrájenou cibulí. Přidáme lžíci hořčice, bílý jogurt, sůl a trochu... více o brambory s nivou
Čerstvá vejce si připravíme v kastrolku s máslem jako míchaná vajíčka. 4 Když jsou dostatečně tuhá, dáme je do mixéru, přidáme slabou polovici kávové... více o pomazánka z míchaných vajec
Smíchat vše dohromady,nechat 2-3 dny v lednici uležet a během té doby ryby hlídat.,aby je nikdo neužíral.... více o salát ze slanečků
Postup: osolené plátky kuřecího masa si na noc naložíme do mísy do této směsi: 1 krabice mléka + 5-6 strouľku česneku, které do mléka rozmačkáme.... více o ŠMAK - Kuřecí buchtička
Vykuchaného pstruha vykostíme, omyjeme a osušíme. Břišní dutinu osolíme, opepříme a naplníme sýrem. Uzavřeme jehlou. Rozdrcený česnek, nakrájenou... více o ryba plněná nivou
Dno a boky vymazané a kokosem vysypané dortové mísy vyložíme piškoty. Kysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem a asi polovinou rozpuštěné želatiny.... více o jahodový dort z piškotů
Na másle orestujeme nakrájenou šunku a nasekaný květák, přidáme mouku a provaříme s mlékem. Do vychladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky a... více o květákový nákyp se šunkou II.
Maso a zeleninu nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme sůl, mletou papriku a maso. Dusíme. Zvlášť podusíme také zeleninu,... více o tagarica
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, vejce, rohlík namočený v mléce a dobře promícháme. Ze vzniklé směsi... více o čuftíky na smetaně
Listové těsto rozdělíme na dva kusy a jeden rozválíme na dno zapékací mísy. Připravíme náplň: do tvarohu rozmícháme vejce, balkánský sýr, zakysanou... více o slaný tvarohový koláč - pita
Knedlíky: 8 rohlíků mléko sůl pepř vejce nasekaná petrželka pórek anglická slanina hrubá mouka... více o pestré knedlíky se špekem
Z mouky, másla, žloutku a vody vypracujeme křehké těsto, které zabalené do folie necháme 1 hodinu v lednici odpočinout. Na náplň: na másle orestujeme... více o Quiche s mladou cibulkou, slaninou a petrželkou (s
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl, pepř, kmín a brambory... více o Smetanové brambory - příloha
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Mírně naklepeme. Z mouky, piva, vejce, hořčice, sojové omáčky, solamylu a koření připravíme těstíčko a maso do... více o Obalované masové nudličky
Do horkého vývaru dáme bobkový list,3 kuličky nového koření,trochu soli a hnědý cukr.Povaříme asi 10 minut.Potom v 1 dcl vody rozmícháme 3lžíce ovesné... více o Rajská omáčka tak trochu jinak
Uvaříme špenát jak jsme zvyklí. Uvaříme špagety. Vymažem olejem zapékací pekáček. Vložíme díl uvařených špaget, na ně špenát a znovu špagety...nahoru... více o Zapečené špagety se špenátem
Hermelíny rozřízneme podélně na tři plátky. Spodní díl potřeme hořčicí a poklademe kolečky cibule, salámu a plátky rajčete. Okořeníme dle chuti a... více o Zapečený Hermelín II.
1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Vložíme mražené špenátové listy, posolíme a opepříme. Nakonec zalijeme... více o Těstoviny se špenátovou omáčkou a kuřecím masem
Panenku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje. Opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Nakrájíme... více o Medailonky z vepřové panenky s brokolicí a nivou
Opečené toasty potřeme z jedné strany majonézou a na osm kusů navrstvíme jemně nakrájené listy ledového salátu. Čtyři plátky se salátem poklademe... více o Club Sandwich
Čokoládu smícháme s rozpuštěným máslem, přidáme mandle, rozmíchaná vejce, cukr, sůl, mouku a vše promícháme. Pečeme na pergamenu asi 20 min.... více o Brownies III.
Důležité: Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané... více o GUACAMOLE by Urna
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Položíme na olejem vymazaný plech. Na maso rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, zakryjeme plátky sýra a dáme do... více o Farářovo tajemství
Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme... více o Papriková rýže
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto.... více o Bramborové noky - příloha ke gulášům
Rýži propláchneme vařící vodou, dáme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme sůl, máslo, hřebíček, citrónovou kůru (dobře omytou)a propláchnuté rozinky.... více o Rýže ke kuřeti
Předehřejeme troubu na 180 °C. Smícháme prvních pět ingrediencí a odložíme je stranou. Smícháme dohromady další tři ingredience (nejlépe elektrickým... více o Americká mrkvová buchta
Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme a nakrájíme na menší kousky, osušíme. Na rozpáleném oleji orestujeme kostičky cibule, přidáme chřest a za... více o Polévka z chřestu
Krtkův dort -uděláte jednoduše tak, že v dortové formě upečete tmavé piškotové těsto. Po vychladnutí ho vyklopíte, seříznete vršek a uprostřed... více o Krtkův dort