Císařský trhanec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku, přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto jako na omelety. Vléváme na omaštěnou rozpálenou pánev a pečeme po obou stranách do zlatova.
2
Upečený trhanec vyklopíme na talíř, dvěma vidličkami rozdtrháme na menší kousky a poklademe kompotem i se šťávou. Můžeme zdobit šlehačkou nebo smetanou.

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    20. 12. 2011 10:15

    Opraveno, díky

  • pippiva
    pippiva |

    19. 12. 2011 22:49

    Mnozstvi oleje 5 ceho?

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    19. 3. 2010 10:12

    Moooc dobré. Trhance jsme pořádai se švestkovou klevelou a kysanou smetanou. Už jsou pryč! Díky za bezva recept.

  • Alena Majrová
    Alena Majrová |

    18. 3. 2007 10:25

    tož originální kaiserchmarren se v rakousku podávají s jablečným pyré a rozinkama a pochoutka to je výtečná.

  • Jana Čechová
    Jana Čechová |

    7. 5. 2005 11:27

    Tento recept přinesla moje mamina (našla na jiných www stánkách) a babička vyzkoušela. Je výborný! Jeden den jsme ho měli politý horkými malinami a jahodami a se šlehačkou. Druhý den jsme zkusili švestkovou klevelu a šlehačku. To nemělo chybu!!! Řekla bych, že to bylo lepší než s těmi malinami. Vřele doporučuji vyzkoušet a ochutnat.