Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka (Nebo polohrubé)
    • 15
      g droždí
    • 1
      špetka cukr
    • 1,5
      dl mléko
    • 0,5
      ks vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
  • Na potření
    • 0,5
      ks vejce (Na potření)
  • Náplň
    • 200
      g mleté maso
    • sůl
    • tymián
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule (Větší)
    • 200
      g houby (Míchané nebo žampióny)
    • kmín
    • oregáno
    • kečup - jemný
    • 4
      ks plátkový sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, cukru a trochy mléka uděláme kvásek, vlijeme do osolené mouky, přimícháme olej a vejce a zbylým mlékem vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple asi 1/2 hod. vykynout. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme cibuli přidáme houby, kmín a podusíme, přidáme kořením ochucené mleté maso a ještě 10 minut dusíme.
2
Vykynuté těsto rozválíme na plech pomazaný olejem, necháme ještě 10 minut kynout, poklademe masem s houbami, posypeme oreganem a pokapeme kečupem. Okraje těsta ptřeme vejcem. Dáme do předehřáté trouby. Před dopečením poklademe plátky sýra. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Jarda
    Jarda |

    25. 1. 2017 12:28

    Recept by bylo možná vhodné upravit a to tím, že snížit množství oleje (tři lžičky a né lžíce). Nebo přidat mouky. Jinak se těsto hodně lepí. A pro začátečníky by bylo vhodné přidat informaci o tom kolik soli se vlastně má dávat do těsta :-))

  • katka
    katka |

    12. 12. 2015 16:41

    chce to víc mouky, jinak jak říkáte, je z toho lepidlo

  • Aneta
    Aneta |

    28. 1. 2014 12:48

    Těsto se mi hrozně lepilo. Nevim co jsem udělala špatně. :-!

  • Anonymous
    Anonymous |

    5. 1. 2014 13:47

    0,5l vajec ?

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    12. 11. 2005 10:07

    Tohle testo pouzivam na pizzu uz hodne dlouho a uspesne. Vsechny suroviny rovnou smicham a je to snad jedine kynute testo, ktere se mi vzdycky povedlo. Na plech jde pak krasne rozplacat rukama. S mletym masem jsem zkousela poprve, ale taky nam zachutnalo. :-)