Boloňské nudle

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hovězí maso (Hrubě umletého)
    • 350
      g nudle
    • 50
      g slanina Nebo tučného od šunky
    • 1
      ks mrkev Menší
    • sůl
    • 1
      plátek celer
    • cibule
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 20
      g sušené houby
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 3
      lžíce smetana 2-3
    • 40
      g máslo
    • sýr
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a osmahneme. Přidáme hrubě mleté maso a za stálého míchání opečeme. Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a nadrobno rosekáme. Přidáme k masové směsi, podlijeme vroucí vodou z hub, osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 40 minut. Ke konci dušení přidáme protlak a tolik smetany, aby omáčka byla přiměřeně zahoustlá.
2
Podle potřeby dochutíme a jen krátce povaříme. Nakonec vmícháme petrželku. Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, promastíme máslem a rozdělíme na talíře. Přelijeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marcelanovakova
    marcelanovakova |

    26. 12. 2010 17:06

    Já mohu doporučit. Sice jsme to dělali bez hub, protože je manžel nejí, ale i tak je to skvělé jídlo.

  • ledo
    ledo |

    15. 3. 2008 12:15

    Dnes jsem je zkoušela k obědu a bylo to vynikající.Rozhodně doporučuji všem milovníkům těstovin.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    15. 4. 2006 13:41

    Výborné těstoviny! Pochutnali jsme si. Díky za recept.