Špenát z mladých kopřiv

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kopřiva 4-5 hrstí (mladé jarní)
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička hladká mouka
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • muškátový květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oprané kopřivy spaříme několik minut v horké vodě. Necháme okapat a na jemno rosekáme. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme posekané kopřivy, mírně podlijeme vodou, přidáme česnek rozetřený se solí, pepř a muškát a dusíme pod pokličkou doměkka.
2
Měkké kopřivy zahustíme máslovou jíškou, přidáme smetanu, necháme přejít varem a přimícháme vajíčka.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    8. 4. 2016 15:22

    Dobrý den, díky za recept, dnes jsem dělala a pochutnali jsme si. Akorát sádlo jsem nedávala, to moc nepoužívám. Je to moc zdravá bylinka a pomáhá od řady nemocí ;). :-)