Fazole s kysaným zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g sádlo
    • 1
      cibule
    • 300
      g kysané zelí
    • 1
      ks česnek (1-2 ks)
    • sůl
    • 1,5
      ks zakysaná smetana
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 400
      g fazole

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí i s lákem a udusíme doměkka.
2
K zelí přidáme fazole i s vývarem, ochutíme česnekem utřeným se solí a zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a ještě chvilku povaříme. Podáváme jako přílohu ke karbanátkům, k sekané pečeni nebo opečenému lančmítu.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • MArkéta Šalomounová
    MArkéta Šalomounová |

    29. 12. 2007 16:23

    Možná jsem něco zvrzala,ale vůbec mi to nechutnalo,ta kombinace chutí mi prostě nesedla

  • Bandy
    Bandy |

    18. 11. 2006 08:15

    Moje babička to dělala s čočkou. Fazole jsou vyšší třída.Čím větší zím lepčí.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    16. 3. 2006 12:16

    Hruška kdysi chválil, ale nehodnotil !

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    16. 3. 2006 11:56

    Vyzkoušela jsem,je to moc dobré i jako hlavní jídlo jen s chlebem.

  • Karel Hruška
    Karel Hruška |

    18. 12. 2004 17:39

    Předem musím upozornit, že jde o jídlo, které je založené na kontrastu chutí, musí tedy být použito vše, nikoli jen část. Pokud se nenecháte odradit vizuální stránkou pokrmu, budete příjemně překvapeni. Fazole se zelím jako příloha k lanšmítu jsou vynikající. Žádná ze složek sice neosloví, ale výsledek je kompozice chutí.Velice nápaditý a lahodný recept! 9/10