Rajčata, papriku a chilli papričky nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek najemno a vložíme do mísy. Přidáme nasekaný koriandr, olivový olej a štávu z... více o Mexický salát Pico de Gallo
Avokádo rozpůlíme a vyndáme pecku, v ruce půlku avokáda nařežeme rovně a na strany, aby nám vznikly kostičky a polévkovou lžící vybereme do mísy.... více o Mexický předkrm Guacamole
Nejdříve jsem si nasucho opražila kukuřičnou polentu, až se rozvoněla, tak jsem ji zalila vodou a vařila (maximálně 3-5 minut, záleží ale na tom,... více o Křupavé polentové hranolky
Želatinu smícháme s dvěma lžícemi vlažné vody. Smetanu, vanilkový cukr a vanilkový lusk povaříme. (Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, semínka... více o Panna cotta
Mouku prosejeme, zalijeme smetanou a můžeme osolit. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme tyčinky, preclíky nebo vykrajovátkem vykrojíme tvary... více o Rychlé preclíky
V míse smícháme mleté maso, nastrouhaný sýr, oregano, grilovací koření, sůl, a vejce. Vše řádně promícháme. Připravíme si směs z masa a ostatních... více o Párty kuličky ve slaninovém župánku (aneb když už nám chlebíčky lezou krkem)
Kuřecí maso nakrájíme na kousky o velikosti sousta a odložíme stranou. Cibuli, chilli papričku, česnek a zázvor nakrájíme na kousky a spolu s... více o Základní kuřecí korma
Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, zalijeme vodou a přidáme Masox. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Pak polévku rozmixujeme dohladka... více o Bramborová krémová polévka
Masové koule: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, cibulí a kořením. Přidáme vejce a strouhanku a vyrobíme kuličky cca 2-3 cm... více o Plněný chleba II.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný... více o Báječné ovocné řezy - krémeš
Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky. Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a... více o Fazole v rajské omáčce s klobásou
Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a... více o Klobásové zelí
Na trošce oleje nebo sádla necháme osmažit pokrájenou cibuli, během smažení přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme na nudličky... více o Kapustová klobása
Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky pokrájené žampiony a na kostičky pokrájenou slaninu. Za občasného promíchání... více o Žampionová polévka se sýrem
Očištěný celer s mrkví uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme na kostičky, dáme do mísy.... více o Celerový surimi salát s cottage
V osolené vodě s citronovou šťávou uvaříme očištěnou mrkev a celer téměř doměkka. Scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme, dáme do misky. Přidáme... více o Celerová surimi pomazánka
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy... více o Kroupový oběd (večeře)
Okapané zelí promícháme s cukrem, česnekem, bramborem, pokrájenou cibulí a paprikou. Vše dáme do pekáčku. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme na zelí, na... více o Kuře (králík) na cibulovém zelí
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, zasypeme kari kořením a odstavíme. Vychladlou rýži smícháme s kari cibulí, strouhaným... více o Kari placičky se sýrem a rýží
Na plátku másla osmažíme cibuli, přidáme drobně pokrájené houby a podusíme za občasného promíchání. Až se nám voda odpaří, houby odstavíme a necháme... více o Houbové placičky s rýží
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo oleje použít cca 60 gramů jemně pokrájeného uzeného špeku, který osmažíme společně s... více o Houbové rizito (rýže) po našem
Brambory omyjeme a důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky. Troubu si předehřejeme cca na 200°C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor... více o Americké brambory III.
Do poloviny vyšší sklenice nalijte sekt, zbytek dolijte pomerančovým džusem. Sklenici ozdobte nakrojenou mochyní nebo plátkem pomeranče.... více o Pomerančový koktejl se sektem
Cibuli nakrájíme najemno, na oleji necháme změknout, přidáme zelí, vodu, sůl. Necháme podusit doměkka, přidáme cukr a asi 5 minut necháme podusit.... více o Vařené zelí
Kuřecí maso nakrájené na nudličky osmažíme na másle, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali... více o Špagety s drůbežím masem
Nakrájíme rajčata na středně velké kousky, rozkrájíme nebo natrháme mátu, pak nakrájíme cibuli a vše zamícháme s moukou. Uděláme jakousi kašičku, ze... více o Rajčatový keftés - Řecko, Santorini
Cibulku nakrájejte opravdu najemno nebo nastrouhejte. Přidejte tvaroh, sůl a mletou papriku a promíchejte. Pokud chcete pikantnější, můžete přidat i... více o Pomazánka z mleté papriky
Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo... více o Indický chléb (Naan / Chapati)
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a utřeme nožem. Rozpálíme olej na... více o Španělská bramborová omeleta
Kuskus si připravíme tak, že ho dáme do skleněné mísy, osolíme, přidáme lžíci vegety, lžíci oleje, zalijeme vroucí vodou, promícháme a necháme stát,... více o Kuskus se s rajčaty, žampiony a kukuřicí
Rýži uvaříme dle návodu. Na pánvi si na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, orestujeme... více o Salát s broskví a krabími tyčinkami
Do mísy dáme mouku (nejlépe dvounulku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vodou a necháme droždí krátce rozpustit, ale kvásek... více o Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý... více o Mrkvovo-medový koláč s pomerančem
Na kousku rozpuštěného másla necháme krátce osmažit pokrájené Surimi tyčinky a nudličky česneku (jeden stroužek si nastrouháme a přidáme až ke konci... více o Česnečka se Surimi tyčinkami
Brokolici očistíme, dáme do hrnce se sýrem, muškátovým oříškem, vývarem ze zeleniny nebo z kostky a vaříme pod poklicí na skus, ne déle. Ve smetaně... více o Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony
Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a... více o Krtkův dort - dobrý korpus
Těsto: Utřeme si 100 g másla, 200 g cukru a 3 žloutky. Smícháme 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Tyto dvě směsi smícháme... více o Tvarohové řezy podle mamky
V míse smícháme mouku, cukr krupice i vanilkový, kakao, kypřící prášek, olej, vejce a kefír. Pečlivě promícháme. Můžeme do těsta přidat i pár lentilek... více o Muffiny s lentilkami
Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z... více o Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostky, posolíme a okořeníme podle chuti. Mouku, vejce a smetanu smícháme a přidáme polovinu strouhaného sýra a nakonec... více o Slaninový hřbet
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně... více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky
Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový. Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek,... více o Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci... více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
1. Olej rozpálíme ve Woku, přidáme vajíčka a krouživým pohybem je rozlijeme po woku, smažíme asi 1 minutu. Následně omelety přednáme z Woku na... více o Čínská smažená rýže
1) Přivedeme vodu k varu, vložíme celou cibuli, bobkový list a zvěřinu. Vaříme do změknutí. 2) Na pánvi osmahneme nakrájený špek, přidáme nastrouhanou... více o Zvěřinová svíčková bez pečení
Na plátku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a za občasného promíchání podusíme pod poklicí. Až se nám... více o Sýrová polévka s hlívou
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky... více o Celerový salát - zdravě a chutně
Do vlažného mléka se lžící cukru rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, jemně... více o Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do... více o Škvarkové rohlíčky II.