Listové šátečky (nejen) s tuňákem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • rozšlehané vejce na potření
    • semínka na posypání, dle chuti
    • sůl nebo italské koření na posypání
    • párátka - nejsou nutná
    • pečící papír na plech
  • Tuňáková směs
    • 1
      ks cibule
    • olej nejlépe olivový
    • 100
      g čerstvé žampiony
    • 160
      g tuňák - ve vlastní šťávě - okapaný
    • 250
      g rajčata oloupaná
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, 1 -
    • posekané bylinky nebo italská směs - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 120
      g mozzarella pokrájená nebo nastrouhaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného promíchání vydusíme přebytečnou tekutinu. Směs osolíme, opeříme a dochutíme bylinkami nebo kořením. Odstavíme, přidáme mozzarellu a necháme jí volně rozpustit. Směs pak necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
2
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který rádýlkem nařežeme na čtverečky, které naplníme směsí, protilehlé rohy spojíme, šátečky potřeme vejcem, posypeme semínky, solí nebo kořením a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
3
Podáváme jak teplé, tak i vlažné nebo vychladlé, se zeleninovým salátem k vínu nebo pivu...
4
Párátka zapíchnutá do středu šátečků nám udrží při pečení tvar. Nejsou ale bezpodmínečně nutná.

Komentáře k receptu

  • Bohdana
    Bohdana |

    12. 4. 2017 20:46

    Doporucuji! Jsou prudce navykove.

  • Martina
    Martina |

    13. 1. 2016 10:37

    Jsou v y n i k a j í c í :-*