Chléb s ovesnými vločkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: šéfkuchař

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 380
      g hladká mouka
    • 70
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 50
      g ovesné vločky
    • 125
      g bílý jogurt
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1,5
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 0,3
      kostka droždí
    • 1
      lžička med
    • 200
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vlažné vodě rozpustíme med, přidáme droždí a lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme droždí vzejít.
2
Všechny ostatní ingredience dáme do mísy, přilijeme droždí a uhněteme těsto. Podle potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku, aby těsto bylo dostatečně hutné a nelepivé.
3
Necháme 10 minut odpočinout a opět prohněteme. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout na teplém místě. Opět těsto mírně prohněteme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme do tvaru bochníku nebo do formy. Přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
4
Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200°- 220°C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180° a pečeme asi 20 minut. Poté opět zvýšíme teplotu na 220°C na dobu asi 10 minut.
5
Vyjmeme chléb z trouby, případně vysypeme z formy, umístíme na mřížku a necháme vychladnout.
6
Dobře upečený chléb musí při poklepání na spodní stranu znít dutě.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.