Hořčicové řízky - rychle a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti
    • vepřová kýta nebo krkovice, plec...
    • hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily a do plátků uděláme ostrým nožem několik zářezů (neprořezávat úplně). Čím silnější řízek máme, tím více uděláme zářezů. Plátky jemně osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí tak, aby se dostala i do zářezů. Potřené plátky necháme krátce proležet a těsně před smažením je obalíme v hladké mouce. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Neobracíme dřív, než je právě smažená strana zlatavá, čili obrátíme pouze jednou, dosmažíme a podáváme, nejlépe s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
2
Řízky můžeme udělat tímto způsobem i z drůbežího nebo králičího masa.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hořčice plnotučná Olej Pepř mletý Sůl Vepřová kýta
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    1. 11. 2016 13:42

    Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)

  • Lenka
    Lenka |

    1. 11. 2016 13:41

    Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)

  • Jitka
    Jitka |

    27. 9. 2016 12:23

    Byla to mňamka :-* !!

  • Eva
    Eva |

    13. 12. 2015 07:20

    Včera jsem vyzkoušela tyto řízky. Chutnaly výborně a nebylo s nimi hlavně tolik nepořádku jako při obalování v hladké, vajíčku a strouhance. Určitě brzy zopakuji.

  • Janina
    Janina |

    18. 10. 2014 19:56

    To bylo dóbrýý! <:-)

Abecední seznam: