Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek plátky krkovičky bez kosti no kotlety, kýty či plece
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      ks červená paprika menší
    • 1
      ks paprika - žlutá menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g řapíkatý celer cca
    • 100
      g hlíva ústřičná
    • 1
      lžíce rajský protlak plnější
    • 1
      hrst mražený hrášek
    • chilli omáčka dle chuti, nemusí být
    • 1
      lžíce sojová omáčka cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale kdo je tak naučený...
2
V kastrolu s troškou rozpáleného oleje si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. K ní pak přidáme a z obou stran osmažíme připravené hořčicové plátky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek a na kostky nebo širší nudličky pokrájené papriky. Přisypeme pokrájenou hlívu, řapíkatý celer, promícháme, přilijeme protlak, který jsme rozmíchali v cca decilitru vody nebo vývaru, dle chuti přidáme chilli pastu nebo papričku, ochutíme sojovou omáčkou a dusíme do změknutí masa za občasného podlití. Podléváme minimálně, abychom nemuseli nakonec omáčku zahušťovat.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Když máme maso měkké, přidáme hrášek, který ještě krátce povaříme, případně ještě zeleninový sos dochutíme solí (sojovkou) a pepřem.
5
Podáváme s rýží, šťouchanými brambory, kaší, noky...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: