Hořčicové kuře (králík) na slanině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna nebo čtvrtky nebo králičí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g hořčice plnotučná
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek větší
    • 80
      g anglická slanina nebo moravská, Váhalova...
    • 30
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody.
2
V pekáčku nebo zapékací misce promícháme cibuli slaninu a česnek, na ně položíme stehna, která přelijeme hořčicí a necháme cca hodinu odležet při pokojové teplotě.
3
Pak ke stehnům přidáme pokrájené máslo, podlijeme troškou vody a za občasného podlití a přelití výpekem, pečeme cca 40 - 60 minut, dle druhu masa.
4
Následně odklopíme a za občasného přelití výpekem a podlitím dle potřeby dopečeme bez zakrytí doměkka a dozlatova.
5
Podáváme s bramborovou přílohou.
6
Kdo rád žampiony, přidá na začátku pečení pod kuře (králíka) cca 150 gramů na měsíčky pokrájených žampionů a neudělá chybu :-) .

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: