Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme,... více o Asijské smažené kuličky (šišky)
Vejce, mléko, prášek do pečiva a mouku v míse umícháme na hladké těstíčko, do kterého přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou cuketu s mozzarellou (tofu... více o Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na... více o Mletá směs s patizony (kedlubnou)
Majonézu spolu s propasírovaným česnekem dáme do misky, přidáme dle chuti sůl a pepř. Hotovo. :) Veškerá jídla, která sem píšu, jsou většinou... více o Nejjednodušší a nejlevnější česneková pomazánka z majonézy
Do pekáče vložíme oloupaná a nakrájená jablka na plátky, nakrájenou cibuli na měsíčky, zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, nové koření, pepř... více o Kuře na jablkách
Houby očistíme a podle potřeby opereme. Nakrájené na kostičky je podusíme na trošce másla, až se vypaří voda. Vychladlou směs přidáme do mouky,... více o Staročeské houbové šišky
Očištěnou a oloupanou dýni nakrájíme na větší kostky a dáme do velkého hrnce, zasypeme cukrem, kyselinou citronovou a zalejeme vodou, takto necháme... více o Můj dýňový džus
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět... více o Zázvorové karbanátky s dýní
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme do vydušení... více o (nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
Pohanku uvaříme dle návodu. Osolíme, můžeme přidat zeleninový bujón. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek, postupně přidáme šunku a žampiony,... více o Pohanka se smetanou
Hermelíny rozbalíme a položíme na stůl, špičatým ostrým nožem uděláme do každého 4-5 vpichů, do vpichů zasuneme olivy (černé, zelené, s papričkou) a... více o Hermelín s olivami v pršutu
Z mouky, citronové kůry (čerstvě nastrouhané, dle chuti), kypřidla, tvarohu a změklého másla (lze použít i Heru) vypracujeme hladké těsto, které... více o Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Na trošce rozpáleného oleje, v pánvi se širokým dnem, osmažíme zprudka cuketu dozlatova. Když je cuketa osmažená, vmícháme nasekaný česnek, osolíme a... více o Cuketové nudle
Pokud chcete zkrátit dobu vaření, je dobré namočit vločky do směsi vody, mléka a špetky soli předem. Pak v hrnci přiveďte k varu a ztlumte a nechte... více o Ovesná kaše s granátovým jablíčkem a javorovým sirupem
Dýni omyjeme, odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Pokud je dýně křivá, zkrojíme spodek do roviny, aby mohla stát, ale nesmíme ji poškodit, aby... více o Nadívaná dýně
Na oleji a rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli dosklovata, kterou zaprášíme mokou a uděláme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme... více o Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem
Špagety dejte vařit do mírně osolené vody. Když jsou uvařené tak napůl, přidejte k nim na menší růžičky rozebranou brokolici. Mezitím si nakrájejte... více o Brokolicové špagety s ořechy
Filety okořeníme, osolíme a dáme osmažit na rozpálený tuk z obou stran. Pak vyndáme na talíř a po zchladnutí pokrájíme na menší kousky. Můžeme také... více o Těstoviny s rybou - teplý salát
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety ... více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme... více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.... více o Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Rozeberte brokolici na menší růžičky - ideální jsou ty ze středu. Vložte je do osolené vroucí vody a velmi krátce povařte (1-2 minuty). Vyndejte z... více o Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Květák dobře omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, za stálého míchání chvíli podusíme... více o Houbové karbanátky s květákem
Do misky dáme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí s troškou cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme... více o Super pirožky
Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme... více o Rajčatový krém z čerstvých rajčat
Začneme těstem. Smícháme dohromady všechny ingredience na těsto, poté necháme chvilku vychladit, cca1-2 hodiny. Dáme hřát mléko, hodíme do mléka bílou... více o Americký koláč s třešněmi a pudingem
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu... více o Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle... více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného... více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Sýry si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou šunku, papriku, pokrájenou bílou část z malých jarních cibulek, vejce,... více o Hermelínové chleby nebo večky
Slaninu osmahneme na jejím vlastním tuku. Houby nakrájíme na čtvrtiny a omyjeme. Vlhké je prosypeme grilovacím koření a vložíme do pekáčku na... více o Houbový pekáček
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře... více o Karbanátky nebo sekaná s patizonem
Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z celého citronu. Přidáme vejce, vlažný... více o Citronovo-cuketová bábovka
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení... více o Guláš s hlívou ústřičnou
Taky už vás napadlo, co s mrkvovou natí? Vyhazujete ji nebo dáváte zvířatům? Proč nezkusit změnu? Recept jsem připravovala pro sebe a 5letého syna.... více o Těstoviny se smetanovou česnekovou omáčkou s mrkvovou natí
Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15... více o Červená řepa s medem podle J. Krausové
Kulatou dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Připravte si karamel. V menším hrnci nebo pánvi rozpusťte máslo,... více o Ananasový koláč naruby
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a... více o Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily a do plátků uděláme ostrým nožem několik zářezů (neprořezávat úplně). Čím silnější... více o Hořčicové řízky - rychle a chutně
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou... více o "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře... více o Zázvorový dip
Ve vlažné vodě rozpustíme med, přidáme droždí a lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme droždí vzejít. Všechny ostatní ingredience dáme do mísy,... více o Chléb s ovesnými vločkami
Mouku smíchejte s droždím a cukrem. Pak přidejte sůl a vodu a vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vám lepit, podle potřeby přidejte ještě mouku. Dno... více o Chorizové chlebánky - TAPAS
Citrony by měly být v BIO kvalitě, protože jejich kůra není chemicky ošetřená a právě tu potřebujeme. Citrony omyjte a škrabkou na brambory oloupejte... více o Ginger Beer - zázvorová limonáda
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)... více o Řízky v klobásovém zelí
Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, papriku na nudličky, plátky cibule a plátky česneku. Na zeleninu položíme osolené... více o Filety na zelenině - zapečené
Na dno nádoby dáte půl kila dobře proprané rýže, na kolečka nakrájený citron, 5 kuliček nového koření, muškátový oříšek, hřebíček, zázvor, tymián,... více o Rýžové víno saké
Předem si uvaříme (cca 60 minut) fazole s lžící soli a octa. Fazole smícháme v misce s vejci, hořčicí, solí a pepřem a vše rozmixujeme ponorným... více o Fazolová pomazánka
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo - vymačkejte z ní co nejvíc vody. Přidejte kukuřici, nasekanou jarní cibulku a chilli papričku (popřípadě slaninu... více o Cuketové karbanátky s kukuřicí