Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks dortové oplatky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu vyšleháme do šlehačky, z bílků a špetky soli vyšleháme také tuhý sníh, a zvlášť vyšleháme i žloutky s cukrem.
2
Začneme tím, že do našlehaných žloutků s cukrem opatrně vmícháváme připravený sníh z bílků a ihned poté také šlehačku.
3
Vezmeme vhodnou nádobu a na její dno vložíme dortové oplatky a na oplatky pak jemně rozprostřeme lahodnou směs.
4
Takto připravené vložíme do mrazáku. Láďa Hruška doporučuje cca po půl hodině hmotu promíchat a toto celé ještě opakovat minimálně 2x. Hmota by se nám totiž jinak rozvrstvila na nežádoucí vrstvy žloutku a smetany.
5
Když se zdá, že je hmota řádně zmrzlá, povrch úhledně zarovnáme a na vršky naskládáme oplatky.
6
Zmrzlinu mrazíme minimálně 18 hodin.
7
Je výborná!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.